Eurobank Direktna opremila kabinet srednje Ekonomske škole u Loznici

Eurobank Direktna je za kraj školske godine realizovala još jednu donaciju u okviru samostalnog društveno-odgovornog projekta "Škola kao nacrtana za Vas" u srednjoj Ekonomskoj školi u Loznici.

Zahvaljujući humanitarnoj Mastercard kreditnoj kartici "Eurobank Direktna Veliko srce" i njenim klijentima, korisnicima ove kartice, Banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju srednjih škola širom Srbije. Na ovaj način, Ekonomskoj školi u Loznici obezbeđena je računarska oprema u vrednosti većoj od 700.000 dinara.

Od ove godine, projekat je obogaćen kulturnim i edukativnim sadržajima koji mu daju dodatnu vrednost. Banka je u saradnji sa "Domom Jevrema Grujića", Muzejem istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda pokrenula edukativni program "Putujući muzej". Ovim projektom se školama širom Srbije predstavljaju putovanja kroz srpsku istoriju i kulturu, a kroz vođena kustoska predavanja i praktičan rad, srednjoškolcima se približavaju različite umetničke veštine. U saradnji sa izdavačkom kućom Laguna, koja je partner na projektu, učenicima ove škole je omogućeno da se upoznaju i druže sa piscem Vanjom Bulićem, koji im je predstavio i svoju knjigu. Pored toga, đaci su imali priliku da učestvuju u nagradnom kvizu i kroz interakciju osvoje potpisane primerke knjige "Jovanovo zaveštanje".

Foto: Promo

- Kroz projekat "Škola kao nacrtana za Vas", Banka kontinuirano ulaže u mlade ljude i njihovo obrazovanje. Značajan doprinos projektu pružaju nam izdavačka kuća Laguna, kao i muzej "Dom Jevrema Grujića", koji dodatnim, kulturnim sadržajima zaokružuju priču koju je Banka započela pre četiri godine. Na ovaj način, zajednički želimo da kulturne sadržaje učinimo dostupnim učenicima u školama širom Srbije - kaže Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

Opremanjem kabineta u srednjim ekonomskim školama širom Srbije, učenicima se omogućava jednostavnije praćenje nastave, kao i mogućnost da dodatno usavrše postojeća znanja i veštine. Kroz protekle četiri godine, Banka je opremila 11 računarskih kabineta u osam gradova Srbije, a do sada je izdvojeno više 9,4 miliona dinara za njihovo opremanje i modernizaciju.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Ekonomska škola LoznicaEurobankEurobank DirektnaloznicaŠkola kao nacrtana za VasSlavica Pavlović