Srbija pobedila Rusiju!

Mladi srpski košarkaši odlično su počeli šampionat Evrope I nagovestili da imaju kvalitet da se bore za medalje. Izabranici Aleksandra Džikića samo su na početku susreta ispoljili nervozu, kada nisu uspeli da postignu koš u prva četiri minuta, što su Rusi iskoristili i poveli 7:0.

Do 12. minuta gledana je "rezultatska klackalica" i Rusija je u drugom minutu druge četvrtine poslednji put imala prednost (22:20). Nemanja Jaramaz je tada trojkom doveo Srbiju u vođstvo od 23:22 i do kraja utakmice naš tim ga nije ispuštao.

Na poluvreme se otišlo sa prednošću reprezentacije Srbije od deset koševa, a u trećoj i četvrtoj četvrtini košarkaši Rusije nisu uspeli da se vrate u meč i da ugroze pobedu našeg tima.

U drugoj utakmici prvog kola u grupi A Crna Gora je pobedila Sloveniju 80:77, iako su Slovenci na poluvremenu vodili sa 18 koševa razlike.

Sutra je na programu drugo kolo u kome Srbija od 18,30 časova igra protiv Crne Gore, dok se od 14 časova sastaju Slovenija i Rusija.

Srbija: Jaramaz 15, Nikolić, Ognjenović 2, Duran, Nedović 13, Blagojević 2, Anđušić 11, Radosavljević, Milovanović 6, Rondović 2, Đekić 9, Kaliunić 12.

Rusija: Tkačenko,Štrebkov 13, Šamov 1, Paštukov, Balašov, Gorlanov 11, Koršakov 6, Antipov 5, Fidij 7, Barinov 8, Tjumanov 4, Zubkov 7.

(FoNet)

košarka