DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA: Kakvo nas vreme očekuje u narednih mesec dana?

Sudeći prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), dugoročna vremenska prognoza do 15. maja donosi nam vreme sa temepreaturama u proseku najvišim od 20 do 25 stepeni Celzijusa, dok će kraj aprila uglavnom obeležiti kiša.

Vremenska prognoza za danas donosi nam u većem delu zemlje oblačno vreme narednih sedam dana, ponegde sa kišom.

Ipak, iako je vremenska prognoza za narednih 30 dana samo orijentaciona, te podložna promenama, u nižim krajevima, ozbiljnijeg zahlađenja i snega ne bi trebalo da bude.

Vremenska prognoza do 15. maja

U Beogradu minimalne temperature bi posle izuzetno toplog 15. aprila trebalo da narednih dana padnu na ispod 10 stepeni, a sve do 22. aprila u glavnom gradu, sudeći prema RHMZ, padaće kiša.

Padavina u Beogradu trebalo bi da bude i 30. aprila, kao i 1. maja, ali i u periodu od 11. do 14. maja. Najviše dnevne temperature će, posle 26. aprila, biti više od 20 stepeni Celzijusa.

U Novom Sadu kiša će, prema prognozi RHMZ, padati naredna tri dana, do 18. aprila, kao i tokom Prvomajskih praznika, a temperature će narednih mesec dana ići od minimalnih tri stepena ove sedmice do 25 stepeni, koliko se predviđa za polovinu maja.

Vremenska prognoza za Niš, sudeći prema poslednjim podacima RHMZ, prilično je tmurna jer se narednih devet dana predviđa – kiša. U narednih mesec dana u Nišu će biti tek 10 dana bez kiše, neki od njih su – 1. i 2. maj. Temepratura u gradu na Nišavi od sutra, 16. aprila, pa do polovine maja neće preći 23 stepena.

Kiša bi u Kragujevcu trebalo da pada od sutra sve do ponedeljka, 22. aprila, ali i tokom Uskršnjih praznika od 3. do 5. maja. Za Prvomajske praznike Kragujevčani bi trebalo da budu bez padavina. Temperature će u ovom gradu do kraja aprila biti maksimalnih 20, a do 15. maja 22 stepena Celzijusa.

Na Zlatiboru postoji mogućnost da padne sneg naredna četiri dana, a veći deo do kraja aprila i početkom maja očekuje se kiša, kao i u većini drugih delova Srbije. Minimalna temperatira biće 0 stepeni, a maksimalna polovinom maja ići će do 17 stepeni Celzijusa.

Od 17. do 22. aprila RHMZ prognozira za Kopaonik sneg i temperature koje će ići od minus četiri do plus tri stepena, Posle 25. aprila i Kopaonik bi trebalo da izađe iz minusa u potpunosti, a polovinom maja temperature bi na ovoj planini trebalo da idu do 10 stepeni Celzijusa.

Izvor: Danas Online
Foto: Ilustracija/Freepik.com

beogradsrbijavremenska prognoza