BALESTRA: Održana revija novog brenda Renata Balestre

U organizaciji Ambasade Italije i agencije Fabrika, sinoć je u prepunoj Rezidenciji italijanskog ambasadora, NJ.E. Luke Gorija, uz poštovanje epidemioloških mera, održana revija novog brenda Renata Balestre, "Balestra" koji su osnovale njegove ćerke Federika i Fabijana i unuka Sofija.

Na reviji je prikazana kolekcija "Reload" za sezonu jesen/zima 22/23, a na kraju revije je prikazano šest odabranih bajkovitih modela visoke mode Renata Balestre, nakon čega se uz ogroman aplauz publici poklonila i obratila Federika Balestra.

Iznenađenje večeri bio je nastup operske dive Jadranke Jovanović, prijateljice Renata Balestre. Njegova omiljena "Pepeljuga", koja je izvela dve operske arije i na najlepši način otvorila ovaj modni događaj, kome su prisustvovali brojni mediji, poznate ličnosti, ambasadori i ostali ugledni gosti koji su svojim prisustvom učinili ovo veče posebnim.

Foto: Goran Zlatković

Reviju su podržali: "Banca intesa", "Schweppes", hotel "Regent Porto Montenegro", IICE (Italijanski kulturni centar u Beogradu) i Zepter hotel.

Po završetku programa, gosti su uživali i družili se na koktelu gde su se između ostalog služili slatki proizvodi "Stamevski", vina vinarije "Zvonko Bogdan" i Italijanska vina koja uvozi "Dan company", "Schweppes", "Rosa" voda i "Gorda" rakija.

Za negu i šminku mankeneki pobrinuli su se tim "Golden rose Srbija" i salon "Jasna", a za frizure salon lepote "Versailles".

Italijanska modna kuća "Balestra" pokrenula je potpuno novu eru u svojoj dugoj istoriji, inspirisanu ženama i principima slobode, inovativnosti i inkluzivnosti, a evoluira sa ciljem da inspiriše nove generacije optimizmom i glamurom.

Modna kuća "Renato Balestra" promovisala je novi brend "Balestra" u toku februarske Milanske nedelje mode sa svojom prvom Ready-to-Wear kolekcijom. Prezentacija je predstavljala prirodnu metamorfozu u istoriji brenda osnovanog 1959. godine.

Ova modna kuća se suočava sa važnom generacijskom smenom, što dovodi do potpuno nove ere dizajna. "Balestru" trenutno vode isključivo žene, ćerke osnivača, Fabijana i Federika Balestra koje su na čelu istorijske modne kuće, a njegova unuka Sofija Bertoli Balestra rukovodi istraživanjem, dizajnom i identitetom brenda. Okupili su kreativni tim mladih dizajnera kako bi pokrenuli evoluciju brenda u budućnost, zamišljajući novu paradigmu poezije i pripovedanja, koja slavi Balestrino nasleđe.

- Balestra su snaga, smelost i ponos. Ovo je povratak lepoti i slobodi - kaže Federika Balestra o novoj strategiji koju vode žene.

- Zaista, sloboda i kreativnost su oduvek bili istinski pokretači Balestrine ideje o modi i stilu – ali ovom novom evolucijom brend jača svoje nasleđe kroz širu viziju inkluzivnosti i osnaživanja, koja slavi kosmopolitsku prirodu našeg globalno povezanog života.

Foto: Goran Zlatković

Spajajući prošlost i budućnost, Balestra nastavlja da se razvija i menja, kako bi zanatstvo zadržala u srcu sutrašnjice. Ovaj novi korak napred će podržati pozicioniranje i održivi rast brenda, koristeći njegovo majstorstvo u umetnosti, dizajnu, zanatstvu i tehnologiji Made-in-Italy, kako bi se podigli standardi odličnog kvaliteta i inovacija, kao i ljudske vrednosti koje je kompanija uvek podržavala.

Novi logo je sastavni deo ove evolucije. Ponovnim pregledom ručno nacrtane verzije koju je dizajnirao sam Renato Balestra 1971. godine, novi logo održava jasnu vezu sa istorijom brenda, ali hrabro stoji kao simbol nove faze ove modne kuće. Postavljeni su nova konceptualna web stranica i vizuelni identitet kako bi definisali novi početak sa savremenom estetikom.

- Mi menjamo, istražujemo i razvijamo nove jezike za širu zajednicu. Želimo da se angažujemo i inspirišemo novu generaciju, ponovo otkrivajući naš prepoznatljivi optimizam i glamur sa autentičnim savremenim obrtom. Balestra je kreativnost kroz generacije - kaže Sofija Bertoli Balestra.

Modnu kuću "Balestra" je 1959. osnovao "modni slikar" Renato Balestra u Rimu. "Balestra" je danas jedna od retkih italijanskih firmi koje još uvek održavaju snažno porodično vlasništvo na čelu sa ćerkama osnivača, Fabijanom i Federikom Balestrom. Sofija Bertoli Balestra, koja predstavlja treću generaciju, ima ulogu da napiše novu stranicu inspirativne priče rođene pre više od šezdeset godina.

Nakon promocije u okviru Milanske nedelje mode u Februaru ove godine i izuzetno uspešne prezentacije na upravo završenoj nedelji mode u Milanu i snažne svetske kampanje, brend "Balestra" je već postao jedan od vodećih modnih brendova u Italiji, koji rado nose brojne poznate žene Italije i sveta, žene nove generacije.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Fabrika/Promo; Goran Zlatković

BalestraFabijana BalestrafabrikaFederika Balestraitalijanska ambasadaLuka Gorimodna agencija fabrikaNj.E. Luka Gorirenato balestraSofija Balestra