U okviru IFIB 2024 ambasada Italije bila je domaćin modne revije i izložbe fotografija United Colors of Benetton

Rezidencija italijanskog ambasadora u Beogradu sinoć je bila domaćin revije italijanske kompanije "United Colors of Benetton". Odevni komadi kultnog brenda redali su se jedan za drugim u ambijentu Rezidencije u Birčaninovoj, donoseći na modnu pistu svoje karakteristične dugine boje. Događaj - u organizaciji agencije "Fabrika" Vesne Mandić - deo je drugog po redu "IFIB - Italian Fashion in Belgrade", manifestacije posvećene promociji italijanske mode u Srbiji, koju je osmislila i realizovala Ambasada Italije u Beogradu, u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Srbiji.

Žene, muškarci i deca prošetali su modnom pistom, otelotvorujući generacijsku razmenu inspirisanu vrednostima inkluzivnosti, održivosti i različitosti. Modna revija kolekcije "United Colors of Benetton" za proleće/leto 2024, mešavina je new basic-a, nasleđa brenda - sa prugama i bojama - majica sa cvetnim i voćnim dezenom.

U prostorijama Rezidencije održana je i izložba posvećena najpoznatijim reklamnim kampanjama koje je za ovaj brend kreirao Olivijero Toskani. Ove fotografije su godinama imale uticaj na svet mode i marketinga svojim porukama snažnog društvenog sadržaja.

- IFIB ima za cilj da promoviše italijansku modu u Srbiji. Mogućnost da to uradimo predstavljanjem Benetonove revije izuzetna je privilegija za nas i za srpsku javnost - izjavio je ambasador Italije u Srbiji, Luka Gori.

- Pored programa IFIB, događaj je i deo "Birčaninova@100", inicijative kojom obeležavamo stogodišnjicu polaganja kamena temeljca naše ambasade - rekao je Gori.

Izvor: Ambbelgrado.esteri.it
Foto: Goran Zlatković

Ambasada Italije u BeograduLuka Gorimodna revijaUnited Colors of Benetton