Anderson: Srećan sam zbog dolaska u Partizan!

"Srećan sam zbog dolaska u Partizan i zahvalan na poverenju. Nadam se da ću dobro odraditi posao koji se od mene očekuje. Moje karakteristike su rad, posvećenost i upornost, a nadam se da ću to uskoro pokazati u praksi", kazao je brazilski fudbaler prilikom predstavljanja javnosti na stadionu Partizana.

Markes je potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima, a sportski direktor Mladen Krstajić kazao je da je zadovoljan što je klub brzo postigao dogovor sa njim.

"Odlaskom Stefana Savića u Mančester siti nastao je problem. Jedina alternativa na poziciji štopera bio je Aleksandar Ranković, koji se u mečevima sa Škendijom dobro snašao, ali to nije njegovo mesto", rekao je Krstajić.

On je dodao da veruje da će Markes "kvalitetom i karakterom pomoći ekipi".

Ovaj 28-godišnji fudbaler istakao je da mu neće trebati puno vremena da se uigra sa timom.

"Biće mi potrebno nekoliko dana da upoznam tim i način igre Partizana. Verujem da ću to uspeti, jer je fudbal univerzalna igra", ocenio je Brazilac.

Pomoć da se prilagodi novoj sredini Markes će imati od zemljaka Eduarda, sa kojim je prošle seozne bio saigrač u Sao Kaetanu.

"Mi smo dobri prijatelji i Eduardo mi je pohvalno pričao o Partizanu. Srećan je ovde, a sada još više zbog mog dolaska", kazao je Markes koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 44.

Markes je dodao da mu dolazak u Srbiju nije prva poseta Evropi, ali da je Partizan prvi evropski klub za koji će igrati.

"Ukazala mi se dobra prilika i nadam se da ću pomoći Partizanu da dođe do Lige šampiona", kazao je on.

Novi fudbaler crno-belih fizičkim izgledom podseća na zemljaka Krisa, odbrambenog igrača Olimpika iz Liona, ali je odbio da se kvalitetom uporedi sa njim.

"Znamo se, pošto smo igrali zajedno u mlađim kategorijama Korintijansa. Ja sam skromna osoba i trudiću se da manje pričam, a više pokažem na terenu", dodao je Markes.

(Beta)

anderson markešfk partizan