"Holivudski filmovi su užasni", kaže producent "Šreka"!

Producent animiranog serijala "Šrek" i, zajedno sa Stivenom Spilbergom, jedan od osnivača i CEO kuće "DreamWorks Animation SAG" - Džefri Kacenberg - nije imao dlake na jeziku kada je tokom intervjua za magazin "Fortune" rekao da su 3D filmovi koji se "istovaruju" u javnosti loši, kao i da je uzrok toga jedinstvena karakteristika Holivuda - pohlepa.

Kacenberg se u ovom intervjuu osvrnuo i na ovogodišnju filmsku produkciju koju je nazvao užasnom, iskreno istakavši da filmovi "nisu ni do kolena" pojedinim TV serijama koje su dokaz umetnosti pripovedanja.

- Postoje različiti delovi Holivuda. Neki delovi su zapravo veoma robustni i veoma, veoma dobro im ide, posebno kada je televizija u pitanju. Kada pogledate TV biznis danas, posebno kablovsku televiziju, ona gori koliko je vruća. Ono što oni rade je veoma različito... - kaže Kacenberg ističući da mu je omiljena TV serija "Breaking Bad" zato što je "otkačena, jedinstvena i odlično napisana."

Međutim, Kacenberg je za filmove koji su izašli u poslednjih sedam ili osam meseci u SAD rekao da su lošiji nego ikada, kao i da je ovo jedna od najdosadnijih sezona od svih kojih se on seća u Holivudu.

Koji film je najlošiji koji ste gledali ovog leta?

džefri kacenbergholivud