PROVERENI NAČINI: Kako da sprečite dosadu u vezi i odnos učinite savršenim?

Stručnjakinja za seks i veze, Britanka Kejti Tejlor, koja je sa svojim mužem u braku sedam godina podelila je šest saveta uz pomoć kojih njihov odnos nije dosadan.

Studija koju je sproveo Univerzitet Tenese otkrila je da parovi koji se svađaju imaju deset puta veću mogućnost da će imati srećan brak od onih koji ćute i pate u tišini. A najsrećniji parovi su oni koji se posvađaju jednom nedeljno.

Međutim, srećni su parovi koji su se svađali samo oko stvari oko kojih su mogli da se usaglase, poput kućnih poslova ili trošenja novca, a izbegavali da viču zbog problema koji su mogli da utiču na samopouzdanje svog partnera, poput zdravlja ili seksa.

Povećajte dozu vitamina svom muškarcu

Što je muškarac zdraviji, žena je srećnija. Ako osetite da imate još manje strpljenja nego inače kad se vaš partner razboli, znajte da niste jedine.

Studija objavljena u časopisu "The Journal of Marriage and Family" otkrila je da su žene prijavile više sukoba u braku kad su im muževi bili bolesni. Zato, održavajte odnos u domu skladnim čuvajući zdravlje svog partnera.

Dugo se grlite

Prosečan bračni zagrljaj traje samo tri sekunde. Sledeći put zagrlite svog partnera jače još 17 sekundi.

Grljenje od 20 sekundi podstiče oksitocin (hormon vezivanja) koji struji vašim telom, pojačavajući osećanje ljubavi i privrženosti.

Kupite manji krevet

Istraživanje u kojem je učestovalo 1.000 ispitanika pokazalo je da što bliže par spava u krevetu, to je bolja povezanost u životu.

Optimalna udaljenost za bračnu sreću bila je unutar samo dva i po centimetra jedno od drugog.

Zajedničko spavanje, grljenje i ušuškavanje tokom noći takođe je povećalo zadovoljstvo u vezi. Čak 94 posto parova koji su ostvarili fizički kontakt tokom noći izjavilo je da su srećni u vezi, u poređenju sa 68 posto koji su održavali svoj lični prostor.

Romantična večera za četvoro

Pozovite još jedan par da ide sa vama na večeru i tako ćete udvostručiti svoju bračnu sreću, rezultat je jednog istraživanja iz 2014. godine.

Parovi koji su izlazili na dvostruke sastanke osećali su se bližim i privrženijim svojim partnerima nego parovi koji su odbijali da podele ljubav.

Manje seksa

Da li će vaš brak biti srećniji ako imate više seksualnih odnosa?

Vaš muž će pokušati da vas uveriti da hoće, ali nauka kaže da neće. Zapravo, idealan broj nedeljnih "seksualnih susreta" za održavanje vaše veze srećnom je samo jedan.

Imati manje od toga može smanjiti zadovoljstvo partnera s vezom, a više seksa od jednom nedeljno neće napraviti nikakvu razliku u odnosu.

Izvor: Prva.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Dosadaizlazakljubavseksveza