"ORLOVI" SE NADAJU PROLAZU: Fudbaleri Srbije spremni za Švajcarsku

"Orlovi" se nadaju prolasku u nokaut fazu i daće sve od sebe da to urade, rekli su juče selektor Dragan Stojković Piksi i napadač Aleksandar Mitrović.

Iako Piksi nije želeo da otkriva karte pred utakmicu, istakao je da će mu svi igrači biti na raspolaganju.

- Za razliku od pre nekoliko dana, stanje je dobro. Svi igrači su trenirali i svi se osećaju dobro i na raspolaganju su za predstojeću utakmicu. Pretpostavljam da je bilo kritika, ali sve je to normalna stvar. Nisam čitao, a i da jesam – ne bih se bavio time - rekao je Piksi dodavši da su oni odavno znali da će utakmica sa Švajcarcima odlučivati.

- U aprilu smo znali da je Brazil druga dimenzija, a da ćemo se sa ostalim selekcijama boriti za drugu fazu. To će se i desiti. Znali smo da će utakmica sa Švajcarskom, poslednja u grupi, biti od velike važnosti. Pokušaćemo da pronađemo put do rezultata koji nam treba, a to je samo pobeda. Učinićemo sve, momci će dati poslednji atom talenta, znanja da dođu do toga. Neće biti lako, videli smo koliko je bilo iznenađenja na Mundijalu. Ali, mi ćemo biti spremni za meč.

Najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije saglasio se sa Piksijem.

- Sve zavisi od nas. Ova ekipa je pokazala da je bila prava kada je bilo najpotrebnije, u Lisabonu i Oslu. Verujemo u sebe i da ćemo sutra da odigramo dobru utakmicu. Verujemo u prolaz - istakao je Mitrović i dodao da je fizički spreman.

Srbija će napasti "crvenokrstaše" večeras u 20 časova, a u isto vreme Brazil neće smeti da izgubi od Kameruna kako bi se "orlovi" našli u nokaut fazi.

Izvor: Politika.rs/RTS
Foto: fudbalskisavezsrbije/Instagram

aleksandar mitrovićdragan stojković piksifudbalska reprezentacija srbijesvetsko prvenstvo u fudbalu