Srpski fotograf Pavel Surovi dobitnik zlatne medalje u Sloveniji

U Celjskoj Kulturnoj stanici je održana treća manifestacija u nizu događaja projekta Celjska izložba fotografija 2022. Celjsku 23. foto izložbu je krasila prepuna sala i prijatna atmosfera tokom cele večeri. Na manifestaciju je došla većina izlagača, među kojima i najbolji autor izložbe - Pavel Surovi sa porodicom iz Kisača.

Nagrađeni srpski fotograf Pavel Surovi je dobitnik zlatne medalje Foto saveza Slovenije u foto kategorija "Serija" i proglašen je za najboljeg autora foto salona. Njegova pobedničke fotografije srpskih ratnica "Warriorke" biće objavljene u slovenačkom foto magazinu "Digitalna kamera" a i krasiće naslovnu stranu ovog prestižnog fotografskog magazina.

Ova nagrada kao i sve ostale samo potvrđuju da foto projekti "Corona" i "Tron" Pavela Surovog, u produkciji Kulturnog centra Kisač i Grada Novog Sada, imaju veliki potencijal da zadive svet.

Prema rečima Pavel Surovog cilj je bio da se kroz žensku lepotu koja je večna inspiracija umetnika i arhaične narodne nošnje predstave svi narodi Balkana kao i njihova želja da se nađu na tronu. Hteo je da ljudi vide lepotu arhaičnih narodnih nošnji, koje se čuvaju samo u muzejima. Na ovim fotografijama prelepe devojke dodaju personalitet i ulogu svakoj narodnoj nošnji. Najvažniji je duhovno, teološki i filozofski sloj a to su skriveni i utkani duhovni simboli na narodnim nošnjama koje su tu da nas čuvaju.

Autor fotografija je najponosniji na činjenicu da ove fotografije u narodnim nošnjama Balkana prezentuju Kulturni centra Kisač, Grad Novi Sad, Evropsku prestonicu kulture - Novi Sad 2022 i Srbiju širom sveta!

Autor: Nadlanu.com
Foto: Privatna arhiva

kisačPavel Surovislovenijasrpski fotografzlatna medalja