UVEK U TRENDU: Koji su klasični bezvremenski komadi nakita?

Iako postoji mnoštvo trendova u nakitu koji nas oduševljavaju svake sezone, postoji nešto što se zove klasika: bezvremenski komadi pogodni u svakoj prilici.

Bez obzira da li volite da gomilate nakit ili ste pristalica minimalizma, klasični komadi nakita su ono u šta bi trebalo da investirate kad kupujete skuplji nakit. Važno je uspostaviti osnovu za klasične komade nakita koji će učiniti da vaša kolekcija bude celovita.

Zašto baš klasični komadi nakita?

Prednost klasičnog nakita je što je bezvremenski; napravljen je ne samo za sada, već da možete da ga nosite i za deset godina. Iako godišnji trendovi umeju da budu jako primamljivi, kada birate nakit od plemenitih materijala – posegnite za klasikom.

Klasični komadi nakita koje svaka žena mora da ima:

Minđuše sa brilijantom/kristalima

Istorijski gledano, dijamantske minđuše su simbol stila i prestiža – nije ni čudo uz cenu dijamanata. Nešto prihvatljivija opcija su brilijanti ili kristali. Ovo je odlična opcija ako poklanjate nekome nakit ili ako želite komade za svaku priliku. One mogu da se nose na poslovnom sastanku jednako uspešno kao na sestrinom venčanju.

Tanak zlatni prsten

Tanki prstenovi postaju popularna opcija za minimaliste. Možete nositi burme, prstenčiće sa kristalima ili kamenjem ili kombinovati nekoliko prstenova.

Dvobojni sat

Prednosti dvobojnih satova su brojne, ali najveća prednost? Sa njima je lakše mešati metale. Izaberite one boje koje se uklapaju u vaš nakit i posegnite za satom umerene veličine koji će biti u trendu i za desetak godina.

Upadljiv prsten

Sada već imate tanke prstenčiće za svaki dan i za kancelariju, ali za posebne prilike treba vam statement komad. Uložite u njega! Vodite samo računa: kada nosite ovakav prsten izbegavajte narukvice, satove i dodatne nakite na rukama.

Ogrlica sa jednim priveskom

Ponekad je najsigurnija opklada ići na jednostavnost. Iako vam biserna ogrlica prva pada na pamet kada se pomenu klasični komadi nakita, činjenica je da nju nije baš tako lako uklopiti. Daleko je nosivija tanka ogrlica sa jednim malenim, ali efektnim kamenom. Ona može da se kombinuje i u slojevite ogrlice.

Tanke narukvice

Tanka narukvica je izuzetan trend koji je iznova i iznova dokazao svoj uticaj. One će sigurno postati deo vašeg porodičnog nasleđa. Neka bude tanana i decentna, a o boji i broju kristala prosudite sami.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

klasični komadi nakitamindjusenakitnarukviceogrlicaprstenje