Ivković: Pokazali smo karakter protiv Hrvata

"Nismo gubili volju, pokazali smo karakter. Mislim da će nam ova pobeda puno značiti na polju samopouzdanja", rekao je Ivković posle pobede Srbije nad Hrvatskom od 80:71.

Ivković je dodao da je Hrvatima finalni meč u Ljubljani bio šesta pripremna utakmica i bili su svežiji i opušteniji, ali i mnogo agresivniji.

"Mi smo gubili lopte, primali lake poene, slabo skakali i imali velike oscilacije u igri, naročito na početku prve i treće četvrtine. Takođe, imali smo dosta slab procenat šuta za tri poena, što za mene nije zabrinjavajuće. Ali, ubacili smo dve odlučujuće trojke u samoj završnici", rekao je Ivković.

Ivković je naglasio da selekciji Srbije predstoji mnogo rada kako bi "stvari postavili na svoje mesto", što bi omogućilo da njegovi izabranici mogu da kontrolišu meč 40 minuta.

Kapiten Nenad Krstić je izjavio da ovaj trijumf mnogo znači reprezentaciji Srbije, pogotovo na polju samopouzdanja, jer se nastavlja kontinuitet pobeda.

"Nismo odigrali na najvišem nivou", rekao je Krstić i istakao da je Srbija pokazala karakter kada je gubila sa deset poena, što je najvažnije.

Krstić je ocenio da je cilj reprezentacije da što spremnije dočeka Evropsko prvenstvo koje krajem meseca počinje u Litvaniji, zbog čega se okreće narednom turniru u Izmiru.

Na ovogodišnjem Adeko kupu nastupilo je svih šest zemalja nastalih raspadom nekadašnje Jugoslavije.

U meču za treće mesto Slovenija je pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 59:52, dok je peto mesto osvojila Crna Gora koja je pobedila Makedoniju sa 67:57.

(FoNet)

dusan ivkovickošarka