LOKACIJA NA KOJOJ JE UVEK GUŽVA: Muzej seksa posle Njujorka otvara se i u Majamiju (FOTO)

U Njujorku, na Menhetnu nalazi se Muzej seksa koji je otvoren u oktobru 2002. godine. Od tada je veoma posećen, i prema istraživanjima agencija koje prate turizam i kulturu, najbolje je ocenjena atrakcija grada.

Iz Muzeja seksa u Njujorku najavili su da se uskoro proširuju, i da pripremaju novi objekat u Majamiju, na površini od 3.000 kvadrata, koji bi trebalo da se otvori na proleće 2023. godine.

Novi objekat se nalazi u okrugu Alapata, gde su i mnoge javne umetničke instalacije, kao i Rubel muzej, u kojem se nalazi jedna od najvećih privatnih kolekcija savremene umetnosti u Severnoj Americi.

Otkako je otvorio svoja vrata na Petoj aveniji na Menhetnu pre dve decenije, Muzej seksa bio je domaćin više od 40 izložbi "posvećenih očuvanju, predstavljanju i slavljenju kulturnog značaja ljudske seksualnosti".

Predstavljajući ono što opisuje kao "trenutno najbolje", nedavne izložbe su ispitivale teme koja se kreću od abortusa do seksualnog rada. Stalna zbirka Muzeja sadrži preko 20.000 artefakata i umetničkih dela, uključujući fotografije, kostime i istorijske seks-igračke.

Izvršni direktor i osnivač muzeja Danijel Gluk istakao je da otvaranje ispostave muzeja u Majamiju, u kojoj se već nalazi muzej erotske umetnosti, označava "veliku prekretnicu" za tu instituciju.

U planu je da se postojeća hala transformiše tako da sadrži tri velike izložbene galerije, maloprodajni prostor i bar u kojem će moći da se održavaju prezentacije.

Inače, zgrada muzeja u Njujorku nalazi se u nekadašnjoj četvrti Tenderlon, koja je u 19. veku bila poznata po bordelima, plesnim salama, pozorištima i salonima.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

majamimuzejmuzej seksanjujorksadseks