OSAM KORAKA DO VRHUNSKOG UŽITKA: Kako da masturbacijom doživite orgazam?

Ako želite da poboljšate svoj solo seksualni život i usput doživite jači orgazam, ovi saveti će vam pomoći da doživite neverovatno iskustvo masturbacije.

Jedna od najboljih stvari u vezi sa samozadovoljavanjem jeste da ne postoji ispravan ili pogrešan način sve dok se osećate dobro i pomaže vam da se osećate seksualno povezanim sa sobom.

Čak i ako ne znate tačno šta vam odgovara, uvek možete eksperimentisati.

Seksualno samozadovoljavanje može takođe da vam omogući jači orgazam, poboljša vaš seksualni život, bilo da ste slobodni ili u vezi.

Upoznajte se sa svojim telom

Da biste mogli da istražujete i uživate u svom telu, prvo ga morate dobro upoznati. Morate da se osećate udobno, što praktično znači da se upoznate sa svojom anatomijom. Jednostavno ogledalo je dobar početak.

Koristite maštu

Fantazije su ogroman deo procesa masturbacije, tako da se nemojte plašiti da pustite svoj um da divlja i prepustite se svim svojim fantazijama, kakve god one bile. Mozak je motor orgazma, pa slobodno gazite na gas, dopuštajući svom umu da luta potpuno nekontrolisano. Dozvolite sebi da se prepustite svojim najromantičnijim mislima i scenarijima.

Napravite buku

Jedna stvar je osigurati da vas cimer u susednoj sobi ne čuje, a druga stvar je da ceo proces bude isključen. Vaši zvuci su suštinski deo seksualne reakcije i mogu pojačati vaš orgazam.

Promenite poze

Promena položaja nije samo nešto što možete da uradite tokom seksa. Baš kao i u seksu, promena položaja vam pomaže da otkrijete nove uglove i puteve do zadovoljstva, takođe možete eksperimentisati sa različitim položajima dok masturbirate. Inovacija i eksperimentisanje su među najjednostavnijim seksualnim afrodizijacima.

Isprobajte seks igračke

Ako ste do sada bili ljubitelj masturbacije, možda biste želeli da isprobate seksualne igračke. Bilo da ste sa partnerom ili sami, seksi igračke mogu učiniti seksualno iskustvo uzbudljivijim i poboljšati vaše orgazame.

Koristite lubrikante

Lubrikant je neverovatno sredstvo koje možete koristiti za bolji seks sa partnerom, ali i kada masturbirate. Lubrikant čini masturbaciju prijatnijom, proširujući broj pozicija, seksualnih igračaka i tehnika sa kojima možete eksperimentisati.

Trenirajte karlicu

Još jedan način do boljih orgazama? Trening mišića karličnog dna. Ne brinite, nije reč o teretani. Možete jednostavno da uradite Kegelove vežbe, tokom kojih stežete i otpuštate mišiće karličnog dna.

Fokusirajte se na disanje

Verovali ili ne, način na koji dišete može imati veliki uticaj na vaš orgazam. Zato pokušajte da se koncentrišete na svoje disanje, uz spore, duboke udisaje i izdisaje.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

masturbacijaorgazamsamozadovoljavanjeseksseksualni užitak