POGREŠNI ŽOAO: Brazilski klub uplatio 360.000 dolara košarkašu umesto fudbaleru

Devetnaestogodišnji brazilski košarkaš pomislio je da je reč o nekoj prevari kada mu je njegov bivši klub "Flamengo" greškom uplatio 360.000 dolara na račun.

Uplata je umesto njemu trebalo da legne njegovom imenjaku Žoau Viktoru Gomesu da Silvi, u okviru transfera 22-godišnjeg fudbalera iz "Flamenga" u premijerligaša "Vulverhempton vonderers".

Greška je preplašila mlađeg Gomesa koji je igrao za košarkaški tim "Flamenga" do 2020. godine.

- Uplašio sam se jer nisam znao odakle je novac došao - rekao je košarkaš, objašnjavajući da se plašio da neko koristi njegov račun da pere novac.

- Pomislio sam da je neka greška, a onda mi je kum objasnio da budem oprezan da neko ne koristi moj račun za nešto ilegalno - dodao je Gomes.

"Flamengo" je od tada kontaktirao Federalni sud u Rio de Žaneiru, koji je blokirao uplatu i potvrdio da novac ne pripada košarkašu.

- Došlo je do ozbiljne greške kluba 'Flamengo' u prebacivanju velike količine novca čiji je pravi primalac druga osoba istog imena - naveo je sud.

Fudbaler Gomes je na svom debiju u premijer ligi postigao pobednički gol za "Vulfse" 11. februara nakon transfera za 15 miliona funti u januaru.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

brazilŽoao Viktor Gomes da Silva