MISLIO DA JE POGOĐEN KAMENOM: Brazilac četiri dana nosio metak u glavi

Jedan student iz Brazila nosio je u svojoj glavi cela četiri dana metak zaglavljen u mozgu, misleći da ga je pogodio kamen. Mateus Facio, 21, nastavio je normalno da živi pre nego što je otkrio bizarnu istinu...

On je čak je išao na plivanje i žurke sa prijateljima. Tek kada su mu se pojavili problemi sa desnom rukom, zatražio je medicinsku pomoć.

Posle dvočasovne operacije spasavanja života i dva dana na intenzivnoj nezi, metak je konačno izvađen. Njegova majka Lusijana Facio rekla je da je njen sin "ponovo rođen".

- Deo metka je prodro u njegov mozak što je izazvalo kompresiju u toj oblasti i dovelo do nevoljnih pokreta njegove ruke. Da je završio nekoliko milimetara od mesta gde je bio, mogao je da izazove mnogo ozbiljnije oštećenje i ostavio je ruku ili jednu stranu tela paralizovane - rekao je neurohirurg Flavio Falcometa, koji je operisao Mateusa.

Policija trenutno istražuje odakle je došao metak. Utvrdili su da je Mateus upucan u novogodišnjoj noći.

- Mislio sam da je to kamen, nešto tako. Bio je kao zvuk eksplozije, kada eksplodira bomba, ali u mojoj glavi. Krvarenje je stalo, otišli ​​smo, uzeo sam istuširao se i izašao na zabavu - rekao je Mateus u brazilskoj TV emisiji "Jornal Nacional".

Na Novu godinu, Mateus i njegovi drugari su se vratili na plažu. Do 2. januara, otputovao je nazad u svoj rodni grad Huiz de Fora u Minas Žeraisu.

Bolnicu je posetio 4. januara, kada mu je desna ruka postala "opuštena" i počeo je da oseća grčeve mišića. Nakon što je otkrila da mu metak u mozgu izaziva simptome, policija je uzela izjavu od njega.

- Neobjašnjivo je kako neko može da ima metak zaboden u glavu četiri dana i da preživi. Osećam se kao da se moj sin ponovo rodio - rekla je Mateusova majka.

Izvor: Zanimljivostidana.com
Foto: Ilustracija/Freepik.com

bizaran slučajbrazilmetakmetak u glavimetak zarobljen u glavi