BEZ MNOGO BUKE: Koji gradovi su najmirniji na svetu?

Platforma za turistička putovanja "Travelbag" izdvojila je najmirnije gradove u svetu u kojima nema velike buke i gužve od znatiželjnih turista.

Tempo života diktira brzinu, užurbanost i buku, ali neke od destinacija u svetu mogu da ponude mirniji i kvalitetniji život. Te gradove turisti još nisu u potpunosti osvojili, pa se može uživati u njihovoj prirodi, istoriji, kulturi.

Do finalne liste najmirnijih gradova došlo se praćenjem različitih parametara. Prilikom istraživanja pažnja je posvećena gustini naseljenosti, gužvama u saobraćaju, zagađenju i raspoloženju stanovnika gradova.

Grad Džuno na Aljasci nalazi se na samom vrhu ove liste. U njemu se turisti povezuju sa prirodom i mogu da koriste sve aktivnosti na svežem vazduhu, jer grad ima oko 60 planinarskih staza.

Velington na Novom Zelandu takođe se ubraja u mirnije gradove sveta.

Manila, Lima, Mumbai i Kairo su gradovi koji nisu preporučljivi turistima, jer su veoma bučni i stalno je gužva.

Tri australijska grada našla su se na listi najmirnijih gradova u svetu. To su Pert, Sidnej i Melburn.

Lista najmirnijih gradova sveta, po istraživanjima glasi:

Džuno - Aljaska; Velington i Okland - Novi Zeland; Pert, Melburn i Sidnej u Australiji, Atlanta u SAD, Puket na Tajlandu, Dalas u SAD i Vankuver Kanadi.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

aljaskaaustralijabukaDžunominimalna bukamirnajmirniji gradnajmirniji grad na svetunajmirniji gradovi na svetunovi zeland