IZBEGAVAJTE IH: Tri najgore rečenice koje možete da kažete partneru tokom seksa

Seks je intiman deo veze i mnogima je neprijatno da započnu razgovor na tu temu, pogotovo ako nekom žele da upute kritiku. Bez obzira da ste li u dugoj vezi sa svojim partnerom, tek se upoznajete ili odmah znate da će to biti veza za jednu noć, treba pažljivo da komunicirate i da birate reči, jer vrlo lako možete da povredite drugu stranu.

Naravno, stručnjaci kažu da ne treba da prihvatate stvari koje vam se ne sviđaju, ali postoji ipak neka granica i neke stvari ne bi trebalo da kažete tokom seksa, a ovo su neke od njih:

Kritikovanje tehnike

Reći nekome da nešto pogrešno radi, uništiće njegovo samopouzdanje, slažu se stručnjaci. Vi zaslužujete zadovoljstvo, ali radije taj razgovor ostavite za nakon seksa i nemojte krenuti sa kritikom - recite šta biste voleli da probate, kako vam koja stvar odgovara.

Izgovaranje tuđeg imena

Gotovo uvek se radi o imenu bivšeg partnera, a ne nekog člana porodice ili prijatelja. Ljudi većinom izgovore tuđe ime u momentu doživljavanja orgazma kada na trenutak gube razum, na vrhuncu intimnosti, pa je lako da shvatite da je ova greška nenamerna, ali je za partnera svakako ogromna. Osim toga, izbegavajte bilo kakva upoređivanja sa bivšim partnerima.

Pitanje o polnim bolestima

Ovo pitanje je zdravorazumsko, posebno ako je reč o kratkotrajnim aferama, ali krevet definitivno nije mesto gde bi se ono trebalo postaviti. Odnosno, ako vas to brine, odgovor saznajte pre nego dođete do kreveta, u suprotnom ćete partneru da poručite da ga zbog nečeg što je uradio, doživljavate promiskuitetnim.

Izvor: Večernji.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

neprijatna pitanjaneprijatne situacije u seksuneprijatne temepolne bolestirazgovorrazgovor tokom seksaseksseksualni odnostenikavođenje ljubavi