KOLORIT KOJI DOMINIRA: Kako da ove sezone nosite zelenu boju?

Iako je Pantone naziva klasičnom, a većina zove prolećnom zelenom, ove godine se za nju, u modnim krugovima, ustalilo ime "Kelly Green", izvedeno iz dominantnog irskog prezimena Kelly - kako Irce nazivaju Amerikanci još od davne 1917, kada se mnogo njih doselilo na američki kontinet i počelo da pravi parade za Dan Svetog Patrika. Dakle, kad pomislite na zelenu koja će se nositi ovog proleća i leta, neka vam na pamet padnu divni irski predeli ili sveže uređen fudbalski teren, može i kolorit mladog spanaća ili tek olistalog lišća. Divan kolorit koji će osvežiti ceo vaš ormar i instant vam popraviti raspoloženje.

Jednu od vodećih boja za proleće i leto 2023 videli smo kod mnogih dizajnera na pisti, ali su je posebno slavili Bottega Veneta, Stella McCartney i Valentino.

Prema Merriam Webster rečniku prolećna zelena je ona sa više žute i jača nego bilo koja druga zelena, a prva asocijacija na nju bi zapravo trebalo da bude boja trave. Savršeno se uklapa sa svim drugim bojama i idealna je za color blocking kombinacije, mada se odlično slaže i uz sve nijanse zelene i sa žutom, plavom, narandžastom, crvenom, roze...

Ukoliko vam zvuči previše da je nosite od glave do pete, što je zapravo idealno, posebno ako su blejzer i pantalone u istom tonu, jarko zelena je odlična za modne detalje - torbe, cipele, šešire, nakit jer će osvežiti svaki autfit na jedan divan, vedar način.

U pretraživać na Instagramu ili TikToku, samo ukucajte odrednicu #kellycore i inspirišite se.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

boja travemodazelenazelena boja