OTVORENI SPORTSKI SUSRETI: Takmičenje ekipa Ministarstva odbrane u Novom Sadu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta otvorio je u Novom Sadu sportske susrete ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, organizovane povodom obeležavanja jubileja – 20 godina članstva Republike Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM).

Na takmičenjima učestvuju sportske ekipe Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, Garde i Vojne akademije, i nadmetaće se u futsalu, basketu tri na tri i džudou.

Basta je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Novi Sad domaćin ove velike vojne sportske manifestacije, istakavši da će Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uvek imati otvorena vrata za organizovanje ovakvih sportskih događaja.

- Već dve decenije na najbolji mogući način predstavljate našu zemlju u svetu, i siguran sam da ćete to činiti i u narednom godinama i da ćete pobeđivati na svim sportskim manifestacijama. Drago mi je što ćemo danas imati priliku da, pored takmičenja u futsalu i džudou, vidimo nadmetanje ekipa u basketu tri na tri, jer je Novi Sad sigurno najpoznatiji grad u tom sportu u celom svetu - rekao je Basta.

Šef delegacije Republike Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove potpukovnik doc. dr Negovan Ivanković istakao je da smo već dve decenije svi na istom zadatku.

- Verujem da ćemo, u ovoj godini jubileja, na sportskim susretima na najbolji način predstaviti psihofizičke sposobnosti pripadnika naše vojske, koji na međunarodnom polju, u svim oblastima, dostojno reprezentuju čast i ugled Vojske Srbije - izjavio je potpukovnik Ivanković.

Na ceremoniji otvaranja sportskih susreta, održanoj u maloj sali SPC "Vojvodina", uručene su zahvalnice partnerima koji su omogućili da se ovo takmičenje uspešno organizuje. Zahvalnice su dobili Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta Vojvodine, Sportski savez Vojvodine i drugi sportski partneri.

Međunarodni savet za vojne sportove zvanična je međunarodna sportska asocijacija sačinjena od predstavnika oružanih snaga zemalja članica i predstavlja savremenu dimenziju aktivnog uspostavljanja međunarodnih vojnih odnosa i sredstvo za promociju i jačanje mira u svetu, međuarmijske saradnje, poverenja i pomirenja kroz sport.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: vojvodina.gov.rs

Dane BastaMeđunarodni savet za vojne sportove (CISM)ministarstvo odbraneNegovan IvankovićOtvaranjesportske ekipesportski susretivojska Srbije