Tri dana zabave za celu porodicu na "Beogradskom Manifestu"

Veliki porodični festival "Beogradski Manifest", koji će biti održan od 19. do 21. maja na Kalemegdanu, će biti mesto susreta svih generacija. U petak od 15 do 21, a u subotu i nedelju od 11 do 21 čas, posetioce očekuje bogat program i raznovrstan sadržaj u kome će, tokom tri dana, moći da uživaju sa svojom porodicom i prijateljima. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Šest tematskih celina festivala će se prostirati duž šetačkih staza u najstarijem delu parka Kalemegdan u čijem središtu je fontana “Ribar”, a u koji se ulazi iz Knez Mihailove ulice, obuhvatajuči i šetalište sa koga se pruža najlepši pogled na Novi Beograd.

Na devetom Festivalu manifestacija, destinacija i degustacija će svoju turističku ponudu predstaviti više od 30 opština iz Srbije i gosti iz regiona, a posetioci će moći da degustiraju i kupe domaće proizvode iz svih krajeva Srbije. Na centralnoj bini će se svaka opština predstaviti i kulturno-umetničkim programom.

Dečja zona "Mašta može svašta" će kao i svake godine ponuditi puno interaktivnih sadržaja. Pozorišne trupe "Meri Popins" i "Hajde obraduj dan" će izvoditi predstave "Krcko Oraščić", "Šumska bajka" i druge. Dečji hor "Vrapčići" će mališane razveseliti najlepšim dečjim pesmama, a klovnovi, žongleri, štulaši i kostimirani junaci će ih odvesti u svet bajki. Mađioničarski šou Nikole Stanimirovića, plesne tačke Beogradskog igračkog centra, gimnastičarske akrobacije samo su još neki od programa koji će ovaj vikend učiniti nezaboravnim.

U dečjoj zoni Udruženje "Autizam Srbija" će zajedno sa decom, kojima ovo udruženje pomaže, izložiti njhove radove, a s ciljem podizanja svesti javnosti o osobama sa autizmom.

Next Generation Agency će organizovati otvoreni studio za svu decu i tinejdžere koji su zainteresovani da se oprobaju u ulozi modela, a profesionalne fotografije će dobiti na poklon.

U nedelju će duž šetališta biti izloženo oko 30 automobila oldtajmera, što će biti sjajna prilika za sve posetioce da se slikaju pored prelepih modela raritetnih automobila.

U okviru "Manifest bazara" biće predstavljeni brojni izlagači, a posetioci će imati prilike da na jednom mestu vide raznorazne rukotvorine – mala umetnička dela vrednih ruku srpskih domaćica, a u ponudi će biti i ukusni ručno pravljeni domaći proizvodi.

Pored degustacija na štandovima vrednih domaćina, posetioci će u "Relax" zoni moći da se opuste i sa svojom porodicom i prijateljima uživaju u muzici, ukusnim burgerima i domaćim kobasicama, ali i slatkišima i bogatoj ponudi pića.

Imajući u vidu da manifestaciju poseti veliki broj ljudi, posebna pažnja biće posvećena odlaganju iskorišćene ambalaže, a sve u cilju zaštite životne sredine, smanjenja plastičnog otpada i podizanja svesti o značaju reciklaže. Uz podršku kompanije Ball Packaging i u saradnji sa projektom "Svaka limenka se računa" na licu mesta biće prisutni promoteri sa rančevima za odlaganje iskorišćenih limenki za piće, a biće postavljeno i više kutija za odlaganje ambalaže. Ball Aluminium Cup – čaše napravljene od čistog aluminijuma moći će da se koriste tokom trajanja manifestacije. Aluminijumska ambalaža može da se reciklira 100%, neograničen broj puta sa minimalnim gubicima, a ovom saradnjom želimo da damo primer odgovornog odnosa prema planeti i da podstaknemo posetioce "Beogradskog Manifesta" na reciklažu.

Značaj festivala za razvoj manifestacionog turizma godinama prepoznaju i institucije, tako da se i ove godine festival organizuje uz podršku Ministarstva turizma i omladine, Turističke organizacije Srbije, JP "Beogradska tvrđava" i Gradske opštine Stari Grad, kao domaćina devetog "Beogradskog Manifesta".

Više informacija na Instagram i Fejsbuk stranicama događaja.

Izvor: Promo
Foto: Promo

beogradski manifestdečja zonadečje predstaveizložba oldtajmerakalemegdanManifest bazarNext generation agencyotvoreni studioPozorišne truperelax zonaUdruženje "Autizam Srbija"