MINISTAR TRGOVINE: Pobedili smo inflaciju, cene u maloprodaji počinju da padaju

- Trend rasta cena u Srbiji se zaustavio i cene polako počinju da padaju - izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović napominjući da smo godinu dana "bili ljutu bitku" sa uvezenom visokom inflacijom koja je sada - pobeđena.

- Iza nas su teške nedelje, možda i najteže u ovom veku, ali i pod tim okolnostima država mora da radi svoj posao i ne sme da stane. Prethodnih godinu dana bijemo ljutu bitku sa visokom inflacijom uvezenom sa istoka Evrope i danas slobodno mogu da kažem da smo u toj borbi pobedili. Trend rasta cena se zaustavio i cene polako počinju da padaju - izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović.

Momirović je dodao da danas možemo da govorimo o tome da se trend rasta cena zaustavio i da cene polako počinju da padaju "što se najbolje vidi na velikom broju akcija u supermarketima, kao i da će ovaj trend uskoro ostati trajan".

- Prethodnih deset godina, prvi put u istoriji naše zemlje, imamo stabilan kurs dinara, nezaposlenost smo oborili na ispod deset odsto, imamo impresivan rast plata i penzija i sve to smo zajednički postigli. Nećemo se zaustaviti, jer Srbija ne sme da stane - poručio je Momirović u saopštenju ministarstva.

Izvor: n1info.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay

ceneinflacijamaloprodajaministar trgovineTomislav Momirović