Tipsarević: Argentina ima izuzetno jak tim

"Argentina ima izuzetno jak tim. Za njih je Dejvis kup veoma važno takmičenje i čudno je da nikada nisu osvojili 'salataru'. Huan Martin del Potro i David Nalbandijan su izvanredni igrači i, iako nisu u formi, veoma su opasni", kazao je Tipsarević posle treninga u Beogradskoj areni uoči meča sa Argentinom sledećeg vikenda.

Četvrtfinalista "Ju-Es Opena" prokomentarisao je povredu zbog koje je predao meč Novaku Đokoviću.

"Danas ću imati prvi trening nakon četvrtfinala u Njujorku i videćemo kako će se ponašati povreda"
, rekao je Tipsarević.

Viktor Troicki je rekao da su reprezentativci Srbije u sjajnoj formi i da postižu odlične rezultate.

"Novak, Janko i Nenad Zimonjić imaju odlične rezultate. Ja sam odigrao poslednja dva turnira ispod očekivanja, ali sam se oporavio i sada se osećam sjajno. Ako dobijem šansu da igram, daću sve od sebe kao što uvek dajem kad igram za svoju zemlju", kazao je 16. Teniser sveta.

Troicki je rekao da Srbija treba da iskoristi brzu podlogu, jer ona Argentincima ne odgovara.

"Njima više odgovara šljaka, iako su postizali i postižu odlične rezultate i na tvrdoj podlozi. Imamo kvalitet i prednost domaćeg terena. U Beogradskoj areni još nismo izgubili meč i nadam se da će se tradicija nastaviti", kazao je Troicki.

Nenad Zimonjić, koji se oporavlja od povrede lakta, ocenio je da srpski tim ima šanse u dublu protiv Argentinaca.

"Povreda lakta je bolje, igram bez lekova. Imao sam priliku da igram protiv Huana Ignjasija Čele i Huana Monaka u dublu u Majamiju i Montrealu ove godine i dobio sam oba meča. U Diseldorfu na Svetskom kupu Viktor i ja samo dobili dva jako teška meča protiv Del Potra i Monaka", rekao je Zimonjić.

Polufinale Dejvis kupa između Srbije i Argentine igra se od petka do nedelje u Beogradskoj areni.

Beta

dejvis kupjanko tipsarević