"Street Food Festival" stiže u srce Vračara

Još jedan u nizu "Street Food Festivala" održaće se predstojećeg vikenda na platou u neposrednoj blizini Kalenić pijace. Od 23. do 25. juna, u srcu Vračara, na uglu Kursuline i Krunske ulice okupiće se predstavnici poznatih gradskih gastro brendova koji će na licu mesta pripremati sveže i ukusne specijalitete raznih svetskih kuhinja.

Posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj uličnoj hrani, dobroj muzici i pravoj letnjoj atmosferi na jednoj od omiljenih lokacija za okupljanje na Krunskom vencu.

"Street Food Festival" će još jednom ponuditi posetiocima raznovrsnu paletu beogradske craft food scene poput burgera, corn dog-a, američkih sendviča, specijaliteta japanske kuhinje, čuvenih beogradskih knedli, punjenog bagel peciva, domaćih kobasica, suširita, ali prvi put i specijaliteta jamajkanske nacionalne kuhinje.

Posebno iznenađenje za sve gejmere i ljubitelje gejminga biće gostovanje predstavnika Z10 tima, našeg najuspešnijeg e-sport tima, koji je samo za ovu priliku osmislio svoj Z10 burger da bi deo od prodaje usmerio ka humanitarnom udruženju EHLS (E-sport humanitarna liga Srbije) sa ciljem da se skrene pažnja na značaj e-sporta, ali i na značaj društvene odgovornosti prema najugroženijim grupama. Svi koji budu želeli da učestvuju u ovoj akciji i budu humani mogu potražiti svoj Z10 burger na festivalu.

I ovo izdanje "Street Food Festivala" nastavlja saradnju sa projektom "Svaka limenka se računa" u cilju podizanja svesti o značaju reciklaže i zaštite životne sredine. Na više različitih punktova biće postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, promoteri će nas i ovog puta podržati tako što će nositi rančeve u koje je takođe moguće odložiti iskorišćene limenke, dok će pixelata na kreativan način podsetiti posetioce na beskonačnu mogućnost upotrebe aluminijuma. Ovom saradnjom podsećamo sve naše posetioce da recikliraju i urade nešto dobro za planetu Zemlju jer ipak...svaka limenka se računa!

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce su obezbeđena sedeća mesta. Radno vreme festivala je od 13 časova do 23 časa.

Više informacija na Instagram stranici festivala.

Foto: Marko Edge

e-sport timgradski gastro brendoviKalenić pijacaStreet Food Festivalsvaka limenka se računavračarZ10