"Street Food Festival" ponovo stiže na Zemunski kej

Specijaliteti italijanske, američke, japanske, kineske, korejske, jamajkanske i ugandanske kuhinje na otvorenom od 22. do 24. septembra.

Na najlepšem delu Dunavskog keja (kod Venecije), održaće se jos jedan "Street Food Festival" koji će predstaviti više od 20 učesnika beogradske street food scene koji će za sve posetioce pripremati najrazličitije specijalitete iz 10 razlčitih svetskih kuhinja.

"Street Food Festival" ponudiće posetiocima uživanje u ukusima sočnih klasičnih, ali i smash burgera, specijalitetima kineske, japanske, korejske, jamajkanske, kao i ugandanske kuhinje koja ima korene u azijskoj, arapskoj i indijskoj kuhinji dok će moći da se uživa i u autentičnom američkom street food specijalitetu - corn dog-u.

Na festivalu će posetioci moći da potraže i čuvene beogradske knedle, domaće kobasice, angus ćevapćiće, vege burgere kao i popularni specijalitet nastao fuzijiom meksičke i japanske kuhinje - sushirito, ali i još mnogo toga. U posebnoj zoni italijanske kuhinje moći će da se probaju razni specijaliteti jedne od najpoznatijih svetskih nacionalnih kuhinja gde će se pripremati zanimljive kombinacije home made pasti sa svežim začinima i posebno osmišljenim sosevima.

Uz podršku poznatih imena gradske DJ scene, Zemunski kej će tokom predstojećeg vikenda postati idealna lokacija za druženje i uživanje u savršenom spoju hrane i muzike, ali i u svemu što pruža čaroban pogled na reku i nekoliko zona za opuštanje smeštenih u posebne ambijentalne celine.

Street Food festivalu se ovaj put pridružuje i "Wine Fest" u okviru kojeg će se predstaviti četrdeset različitih vinarija iz cele Srbije. Ovaj festival će biti upotpunjen i pratećim muzičkim programom pa će tako na centralnoj festivalskoj bini publika biti u prilici da uživa u zvucima kvarteta Milan Petrović, sastava Illusory kao i u DJ nastupima.

"Street Food festival", uz podršku projekta "Svaka limenka se računa", i ovaj put zeli da skrene pažnju javnosti na značaj zaštite životne sredine i reciklaže, kao i na mogućnost beskonačnog recikliranja aluminijuma. Zato će na više različitih punktova biti postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, uz promotere sa rančevima u koje je takođe moguće odložiti iskorišćenu limenku biće na licu mesta, a pixelata na kojoj će raditi lokalni umetnici je tu da na kreativan način podseti posetioce na važnost reciklaže u cilju očuvanja planete Zemlje.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce su obezbeđena sedeća mesta. Radno vreme festivala je od 13 do 23 h.

Foto: Marko Obradović Edge

beogradbesplatan ulazhranamuzikaspecijalitetiStreet Food Festivalstreet food scenasvaka limenka se računasvetske kuhinjeWine Festzemunski kej