DAME PROGOVORILE: Koliko treba da traje dobar seksualni odnos?

Nekoliko studija ustanovilo je da kod većine parova seks traje između pet i osam minuta, ne uključujući predigru koja je važna za potpuni seksualni užitak.

S obzirom na to na današnji užurbani način života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali jedan podatak parove bi trebalo da motiviše, a to je da se razmenjivanje nežnosti i seksualni odnosi s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju.

Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da seksualni čin traje duže.

Istraživanje časopisa "Journal of Sex Research" otkrilo je da žene prvo žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. To bi značilo da ukupno seks s predigrom mora da traje bar 25 do 30 minuta.

- Uvek podstičem parove da uživaju u što dužoj predigri pre samog čina seksa. Što više predigre, to će nivo uzbuđenja biti veći, pa ćete lakše postići orgazam - savetuje Ian Kerner, seksualni i bračni terapeut.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

dobar seksdobar seksualni odnosorgazampredigraseksseksualni činseksualni odnosseksualni užitaktrajanje seksualnog odnosa