OBORIO SOPSTVENI REKORD: Kanađanin pojeo 50 najljućih papričica na svetu za manje od sedam minuta (VIDEO)

Kanađanin Majk Džek nadmašio je sopstveni svetski rekord u brzom jedenju pedeset "karolina ripera", a onda nastavio i pojeo još 85 papričica.

Ginisova knjiga rekorda objavila je da je Majk Džek iz Kanade pojeo 50 najljućih papričica na svetu "karolina riper" sa 1,64 miliona jedinica Skovila, za šest minuta i 49,2 sekunde.

Poređenja radi, "halapenjo" papričica ima između 2.500 i 8.000 Skovila.

Snimak koji je postavila Ginisova knjiga rekorda pokazuje Džeka sa crvenom maramom oko čela i rukavicama kako guta papričice ispred fena. Dok ga publika bodri, na trenutke se vidi kako zatvara oči i teško diše.

Kada je pojeo 50 papričica, prosečno jednu na svakih osam sekundi, nastavio je i pojeo još 85.

Sve zajedno, Kanađanin je pojeo 135 papričica "karolina riper". Time se popeo na drugo mesto liste "Lige vatre" po broju pojedenih "ripera" u jednom pokušaju.

- Prva papričica je najgora. Inicijalni šok ljutine je intenzivan. Druga već nije toliko strašna, ali svaka naredna postaje ljuća i ljuća, jer papričice dodiruju nove delova usta - opisao je iskustvo Džek.

Uprkos tome što je tokom protekle dve decenije izgradio toleranciju na ljutinu, Džek kaže da i dalje oseća priličnu nelagodu u stomaku.

- Imam jake grčeve. Osećate kao da vam neko stiska i uvrće creva. Mozak vam govori da prestanete, ali morate da se ubedite i nastavite - naveo je Kanađanin.

Džek je nosilac još nekoliko sličnih rekorda, od kojih je jedan da je popio flašicu čili sosa za 8,56 sekundi.

Izvor: RTS
Foto: #GWR2024 OUT NOW - PrintScreen/X

ginisov rekordkanadaljute papričice