Otvorena izložba "Beli Rusi i renesansa srpskog pozorišta" u Muzeju u Beloj Crkvi (FOTO)

U organizaciji udruženja "Petrovaradin Media" i kompanije "Color Media Communications" i institucijalnu podršku Ministarstva kulture, u Muzeju u Beloj Crkvi juče je svečano otvorena putujuća izložba "Beli Rusi i renesansa srpskog pozorišta".

Postavku su otvorili Igor Vokoun, direktor Muzeja u Beloj Crkvi, Vladimir Kasteljanov, osnivač Muzeja Ruska Soba i Robert Čoban, predsednik "Color Press Grupe".

Pre pozdravnih govora, Hana Đorđević, solistkinja Muzičke škole iz Vršca izvela je dve pesme na ruskom jeziku "Ni slova, o drug moi" i "Zabyt tak skora" Petra Iljiča Čajkovskog.

Nakon Novog Sada i Bele Crkve, izložba će gostovati u Ruskom domu u Beogradu i Novom Bečeju, kao mestima u kojima je bila najveća koncentracija belih Rusa između dva rata.

Projekat se realizuje uz podršku Muzeja pozorišne umetnosti Srbije, koji nam je za potrebe realizacije projekta ustupio istorijsku građu.

Autor: Nadlanu.com
Foto: CMC

"Beli Rusi i renesansa srpskog pozorišta"bela crkvacolor media communicationsIgor VokounizložbaPetrovaradin mediaRobert ČobanVladimir Kasteljanov