VREMENSKI FAKTOR: Koliko bi dugo ljubavni čin trebalo da traje da bi obe strane bile zadovoljene?

Koliko bi trebalo da traje seks i koliko muškarci moraju da "izdrže" odnos da donesu zadovoljstvo i sebi i svojoj partnerki? Da li vreme uopšte treba da bude faktor za merenje uspešnosti seksa? Nauka je pokušala da odgovori na sledeća pitanja kako bi nam neke stvari bile jasnije.

Za većinu muškaraca, seks traje kratko. Prema istraživanju od trenutka penetracije do orgazma muškarcima je potrebno između četiri do sedam, a u najboljem slučaju - 10 minuta. Ali, za žene ovaj put je prekratak. Stručnjaci smatraju da je stvarna mera kod žena između sedam i 13 minuta. Prema seksualnim terapeutima, sedam minuta je u redu, dok je 13 minuta željeni krajnji rezultat gde će obe strane biti u potpunosti zadovoljne.

Za kvalitetan seks koji zadovoljava obe strane, stručnjaci savetuju:

Nemojte ignorisati predigru

Većina žena veruje da bi trebalo da predigra traje mnogo duže, dok je muškarci često ignorišu. Nežno podsetite svog partnera da je ona važan deo seksa. Dok su muškarci vizuelni tipovi, žene još uvek vole stimulaciju dodirom koja će ih maksimalno uzbuditi.

Uključite svoju avanturističku stranu

Svaki par u svom seksualnom životu treba da uključi fleksibilnost i maštu, jer će ovakav seks biti bolji i trajaće mnogo duže od proseka.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

predigraseksseks. ljubavni odnos