"Alonov žuti klavir" u Novom Sadu od 23. do 25. februara

"Alonov žuti klavir" biće postavljen u BIG tržnom centru u Novom Sadu, u znak podrške mladom izraelsko-srpskom pijanisti Alonu Ohelu, koga su teroristi Hamasa kidnapovali na muzičkom festivalu Nova u Izraelu 7. oktobra 2023. godine.

Alonova porodica je osmislila ovu muzičku instalaciju, postavljanje njegovog omiljenog instrumenta u javnom prostoru, kako bi ujedinila sve ljubitelje muzike i pozvala na hitan povratak Alona i ostalih 134 talaca, nedužnih civila, koji su još uvek zatočeni u tunelima Gaze.

Budite deo ovog emotivnog događaja, odsvirajte omiljenu numeru na "Alonovom žutom klaviru", slušajte druge izvođače i delite muziku na društvenim mrežama koristeći heštegove #AlonOhel, #YouAreNotAlone, #TheYellowPiano i #BringThemHome.

"Alonov žuti klavir" će posetiocima tržnog centra biti dostupan za sviranje u petak 23. februara od 12-21h, kao i u subotu 24. februara i nedelju 25. februara od 11-21h, ispred H&M prodavnice.

Alonova priča:

Alon Ohel (23) je mladi, daroviti pijanista, koga su teroristi Hamasa zarobili 7. oktobra na muzičkom festivalu Nova gde je bio sa prijateljima. Prema rečima njegove majke Idit, "muzika je njegov život". Porodica Alona Ohela potiče iz Novog Sada, a on je zajedno sa dedom i mlađim bratom imao planove da poseti rođake u Srbiji.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Alon OhelAlonov žuti klavirnovi sad