Vidovdanska promocija knjige o Kraljeviću Marku

U Etnografskom muzeju, u petak 28. juna, u 20 časova, u bioskopskoj sali (ulaz iz Uzun Mirkove), biće održana Vidovdanska promocija knjige izdavačke kuće Agape pod nazivom "Nauka na drumu Marka Kraljevića-Munje i zmajevi", autorke Aleksandre Ninković Tašić.

- Verujte mi putovanje kroz ovu knjigu je i putovanje kroz epsku tradiciju - istakla je Aleksandra Ninković Tašić i pojasnila da ona otkriva vezu naših najvećih umova sa epskom poezijom koja je odigrala značajnu ulogu u kreiranju njihove ličnosti i pogleda na svet.

O samom pristupu pri pisanju ove knjige autorka kaže da je proistekao iz činjenice da su Pupin, Tesla i Milanković obožavali Marka Kraljevića.

Kroz promociju će vas voditi autorka knjige Aleksandra Ninković Tašić i Aleksandar Gajšek autor kultne televizijske emisije "Agape" koja traje od 2005. godine, ali i izdavač "Agape knjiga". U svojoj bogatoj karijeri uradio je nebrojeno intervju sa nekim od najznačajnijih ličnosti srpske kulture poput patrijarha Pavla, Vladete Jerotića, Jelene Genčić i mnogih drugih.

Izvor: Promo
Foto: Etnografskimuzej.rs

AgapeAleksandar GajšekAleksandra Ninković Tašićetnografski muzejMarko KraljevićNauka na drumu Marka Kraljevića-Munje i zmajevi