Povučena sporna reklama sa Mugabeom

Kompanija se odlučila na povlačenje reklame pošto su ogranaku Nandau Zimbabveu pristigle pretnje militantne omladinske organizacije Čipmangana koja brani lik i delo Roberta Mugabea.

Džimi Kunaka, šef ovog "bratstva" predsednikovih pristalica, pozvao je Nando da povuče spornu reklamu ili da se suoči s bojkotom i drugim kaznenim merama koje nisu precizirane. U Zimbabveu je vređanje Mugabea zabranjeno zakonom.

U reklami emitovanoj na južnoafričkoj televiziji može se videti Mugabe kako sedi sam za stolom, nameštenim za svrgnute diktatore među kojima je i ubijeni libijski vođa Moamer Gadafi.

Glumac koji tumači Mugabea priseća se vremena koja je proveo sa bivšim diktatorima - uz pesmu Meri Hopkins "Those Were The Days, My Friend" (To su bila vremena, prijatelju moj).

Među "sećanjima" je i scena u kojoj Mugabe i Gadafi pucaju jedan na drugog iz pištolja na vodu, pri čemu Gadafi poteže zlatni "kalašnjikov" na vodu.

Mugabe takođe pravi anđele od peska sa Sadamom Huseinom, peva karaoke sa Mao Cedungom, i jaše na tenku u društvu Idi Amina u sceni koja je parodija na scenu iz Titanika sa Kejt Vinslet i Leonardom Di Kaprijem.

LONDON, 2. decembra 2011. (Beta)

reklama