Ovog leta nas čeka "elektro Guča"

Ove godine Dragačevski sabor trubača u Guči, koji će trajati od 6. do 12. avgusta, pretrpeće određene izmene, piše "Blic". Članovi žirija po prvi put će elektronskim sistemom ocenjivati orkestre odmah nakon nastupa. Takođe, svi orkestri, bez obzira na dosadašnje uspehe, moraće da prođu kroz predtakmičenja. Posebna priznanja predviđena su i za osvajanje drugog i trećeg mesta.

Kao prava poslastica za ljubitelje dobre trube, organizatori za 9. avgust najavljuju koncert "Tri D" na kojem će svirati tri orkestra koje vode tri Dejana - Petrović, Lazarević i Jevđić, koji su osvojili sve titule na prethodnim saborskim nadmetanjima.

- Koncert "Tri D" će biti za uživanje. Mi smo ove godine otišli korak dalje kada je reč o programu i organizaciji i u tom smeru ćemo se kretati i u budućnosti. Na to nas obavezuje milion gostiju koji svake godine prođu kroz našu varošicu trube i imena koje je Guča iznedrila a koja su danas poznata širom sveta. Spremno dočekujemo ovogodišnji sabor trubača. Biće još izmena u smislu modernizacije same organizacije. Očekujemo i neke veoma ugledne goste iz inostranstva - kaže Slobodan Jolović, predsednik Saborskog odbora, za "Blic".

Takmičenje mladih trubačkih orkestara predviđeno je za četvrtak, ponoćni koncert je u petak, finalno takmičenje u subotu dok će u nedelju, Sabor u Guči zatvoriti međunarodno takmičenje trubačkih orkestara.

SVE O TEMI: Guča

Izvor: Blic

gučasabor truba?a