Kvar otklonjen, sutra tehnička voda u Čačku, Gornjem Milanovcu, Lućanima i Guči

Prema proceduri, nakon saniranja kvara, neophodno je da tri uzastopna uzorka vode budu ispravna, istakao je ranije danas direktor JP "Vododvod" Zoran Pantović iznoseći procenu da će tek sedam dana nakon puštanja u pogon sistema, voda moći da se koristi za piće.

Zbog kvara na centralnom magistralnom vodu vodosistema "Rzav", koji se dogodio juče u Prijanovićima, taj sistem je isključen iz mreže, pa je veliki broj potrošača u Čačku, Lučanima, Guči i Gornjem Milanovcu ostao bez vode.

Prema rečima direktora JKP "Gornji Milanovac" Rajka Neškovića, odlučeno je da se sa gornjomilanovačkih izvorišta, najpre obezbedi stalna snabdevenost tehničkom vodom centralnog dela grada, gde se nalaze Bolnica, Dom zdravlja, vrtići i druge ustanove od javnog interesa, dok će ostali delovi gornjomilanovačke opštine biti naizmenično snabdevani tehničkom vodom sa raspoloživih lokalnih izvorišta.

Korišćenje vode za piće iz gradskog vodovoda do obezbeđenja redovnog vodosnadbevanja higijenski ispravnom vodom je zabranjeno, a do tada će voda za piće potrošačima biti distribuirana sa devet cisterni koje su komunalnom preduzeću ustupili vatrogasna jedinica, kasarna u Gornjem Milanovcu, Beogradski vodovod i druga fizička i pravna lica.

Takođe, na hidrantu u krugu JKP "Gornji Milanovac" građani se mogu snabdevati tehničkom vodom.

Za razliku od susednih gradova i opština, koji su bez vode zbog kvara na vodovodnom sistemu "Rzav", u Ivanjici je vodosnabdevanje uredno za sve koji se snabdevaju vodom iz gradske vodovodne mreže, rekli su u JKP "Komunalno".

"Sva naselja koja su na mreži, dobro su snabdevena vodom, a ukoliko dode do nestanka vode u nekim naseljima ili pojedinim kućama, 'Komunalno' može obezbediti cisterne sa vodom", rekao je Tanjugu direktor tehničkog sektora "Komunalnog" Milan Tankosić.


Blic

čačakgornji milanovacgučakvarlučaninestašica vodevodovod