Survivor se povlači pred izborima

Funkcioner Liberalno-demokratske partije Marko Karadžić jedan je od učesnika ovog serijala, a shodno odluci RRA, on odgovara "opisu" političkog funkcionera kome tokom izborne kampanje nije dozvoljeno pojavljivanje u emisijama koje nisu zakupljene ili emitovane isključivo u predizborne svrhe, piše "Alo".

Agencija je objavila opšte obavezujuće uputstvo radio i televizijskim stanicama (emiteri) u predizbornoj kampanji. U članu 10 piše: "U toku predizborne kampanje emiteri treba da iz svog programa isključe dokumentarne, igrane, zabavne i slične emisije i filmove u kojima se pojavljuje funkcioner, istaknutni predstavnik podnosioca izborne liste ili kandidat i da izbegavaju druge oblike političke propagande u redovnim emisijama".

To znači da bi bivši državni sekretar za ljudska i manjinska prava i kandidat za poslanika LDP-a ne bi smeo da bude prikazivan u "Survivoru". U Radiodifuznoj agenciji za sada, ipak, nemaju konkretan odgovor šta će biti s rijalitijem koji se emituje na TV "Prva".

- Ta situacija je veoma složena. Bilo je reči u RRA o Marku Karadžiću i njegovom učestvovanju u „Surviroru“. On je član Političkog saveta LDP-a i Savet RRA još uvek nije odlučio da li ta njegova funkcija spada u domen "istaknutih članova stranke". Jedni će verovatno reći da jeste, drugi da nije i RRA će morati da donese konačnu odluku o tome - izjavio je za "Alo!" Goran Karadžić, predsednik Saveta RRA.

Slađana Paunović, PR TV "Prva", izjavila je za "Alo!" da se rijaliti "neće prekidati jer ne vide razlog za tako nešto".

marko karadžićrrasurvivor