Bivša Zvezdina košarkašica među uhapšenim Pink-panterovcima

Sa njom su uhapšeni i Srbin Milan Kostić (20) i još jedan muškarac čiji se identitet utvrđuje, prenosi Blic.

Akcija je počela još prošlog ponedeljka. Muškarci su nosili perike, što je bilo sumnjivo policijskoj patroli, koja je zbog toga pokušala da ih legitimiše. Kada su primetili policajce, maskirani muškarci su se odmah dali u beg.

Policija je, ipak uspela da stigne jednog muškarca, i da ga uhapsi, dok je drugi u tom momentu izvadio pištolj i počeo da puca na policajce. U razmeni vatre, jedan policajac je pogođen u nogu, dok je muškarac koji je bežao pao, pogođen sa tri hica - kaže za "Blic” izvor blizak istrazi.

Ranjeni begunac ubrzo je prebačen u bolnicu, gde je operisan i u stabilnom je stanju. Za to vreme policija je saslušala prvog uhapšenog.

- Utvrđeno je da se radi o Milanu Kostiću, koji za ranjenog prijatelja tvrdi da je državljanin Srbije. Identitet ranjenog muškarca, starog 36 godina, još nije utvrđen jer je u Grčkoj koristio lažni slovenački pasoš - kaže izvor lista.

Ispitivanjem kontakata koje je uhapšeni Kostić imao u Grčkoj policija je ubrzo otkrila i vezu s jednom ženskom osobom, takođe državljankom Srbije.

- Policija je potom upala u njen atinski iznajmljeni stan i pronašla maske i perike, alat za obijanje, pištolj i lažne pasoše. Tek kada su utvrdili ko je ona, posumnjalo se da je član bande "Pink Panter". Naime, žena koja je bila ne vezi sa dvojicom sumnjivih Srba je Olivera Vasić Ćirković za koju Grci već imaju otvoreni krivični dosije - kaže izvor.

Olivera je i 2006. hapšena na ostrvu Krit, gde je sa trojicom saučesnika planirala pljačku zlatare.

- Pljačkaši su, međutim, doživeli peh. U nameri da onesposobe alarm, presekli su pogrešan kabl, nakon čega se alarm oglasio, a odmah je reagovala i policija koja je uhapsila pljačkaše.

Upravo zbog Olivere, grčka policija slučaj od ponedeljka i povezuje sa grupom "Pink Panter”, iako uhapšeni Kostić do sada nije imao dosije koji bi ga povezao s ovom pljačkaškom grupom.hapšenjepink panterpljačka