Uhapšen ubica đaka iz Tuluza

Tokom akcije koju je francuska policija pokrenula u zoru, ranjena su dva policajca.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Klod Gean potvrdio je da je, oko 4.40 sati po srednje evropskom vremenu, uhapšen 24-godišnji mladić na prvom spratu male zgrade u ulici Vinje u distriktu Kot Pave u mirnoj stambenoj oblasti Tuluza, prenela je agencija AP.

"On tvrdi da je mudžahedin i da je pripadnik Al Kaide", rekao je novinarima Gean na licu mesta i dodao da je uhapšeni muškarac želeo da se osveti za ubijenu palestinsku decu i zbog angažovanja francuske vojske u stranim vojnim intervencijama.

Rojters je naveo da su teško naoružani pripadnici policije sa neprobojnim prslucima i kacigama na glavama izvršili raciju u predgrađu Tuluza, južnog francuskog grada, nekoliko kilometara od jevrejske škole Ozar Hatorah gde je u ponedeljak u pucnjavi ubijeno troje jevrejske dece i nastavnik.

Uhapšen je i Francuz, brat mladića koji se smatra odgovornim za ubistvo sedmoro ljudi, a policija navodi da je odgovoran za ubistva u Tuluzu pre dva dana i prošle nedelje u obližnjem Motabanu.

Akcija je počela oko 3.00 časa ujutru. Britanski Bi-Bi-Si preneo je izjavu francuskog ministra unutrašnjih poslova Kloda Genoa da je osumnjičeni, dok je bio unutar kuće, koja je pod opsadom tvrdio da je povezan sa Al kaidom
(Beta)
21. 3. 2012.

hapšenjeterorizamTuluzubistvo