Inteligencija i seks

Stručnjaci seksualnu inteligenciju određuju kao sposobnost pojedica da se uspešno nosi sa problema koji proizilaze ne samo iz seksualne komunikacije između muškarca i žene, već i iz odnosa ličnosti prema sopstvenoj seksualnoj filozofiji.

Osobe kod kojih je usklađena logička, emotivna i seksualna inteligencija mogu biti veoma uspešne u profesionalnoj karijeri, imati usklađene emocionalne reakcije prema drugim osobama i biti dobre u krevetu. Odmah da vas ohrabrimo, retko ko ima sve tri inteligencije uskađnene na pravi način, obično jedna preovladava nad drugom, tako da su ove ličnosti pravi rariteti.

Nije retkost da se neke osobe sa najvišim akademskim postignućima veoma slabo snalaze u svetu emocija i seksa. Seksualna inteligencija, kako kažu stručnjaci, može se istovremeno odrediti i kao sposobnost i kao veština ličnosti da uživa seksualni život u punom obimu.

Kako prepoznati seksualnu inteligenciju?

Seksualno inteligentna osoba može lako da prepozna sopstvene skrivene seksualne želje i potrebe, ali mora biti i umešna da slobodno izrazi te potrebe. Ona mora biti kadra da sa osobom suprotnog pola suptilno komunicira o seksu, a da u krevetu sve to primenu u praksi.

Seksualna inteligencija ne zavisi od dužine penisa, broja orgazama i svakodnevnog seksa. Istraživanja su pokazala da seksualno inteligentne osobe više uživaju u seksu i da u manjoj meri nego seksualno zaostale osobe ispoljavaju poremećaje seksualnosti.

Detinjstvo

Da je "dete otac čoveka", važi i u ovom slučaju. Ljudi se ne rađaju sa seksualnom inteligencijom, oveć se ona razvija u detinjstvu i u zavisnosti od toga kako smo vaspitavani i kako su roditelji, ili bliski ljudi, zadovoljavali naše dečje potrebe za kontaktom, intimnošću, nežnošću, ljubavlju, tvrde psiholozi.

Čovek kasanije kroz sopstvena iskustva, lagano otkriva sebe i shvata šta želi, pa nije čudan podatak da je zbog toga svojom seksualnošću najzadovoljnija populacija posle 40. godine.

Empatija

Seksualno inteligentni poseduju neku vrstu seksualne empatije koja im omogućava da osete emociju koju prenose seksualnom partneru. Seksualna inteligencija, tvrde naučnici, pomaže da seksualnost povežemo sa mozgom, srcem i dušom i da je na taj način sam čin seksa učimo smislenim.

Vežba

Ako pak niste imali tu sreću da na početku života budete orkuženi ljudima koji će vam pružiti bezrezervnu ljubav i podršku nikako nemojte da očajavate. Seksualna inteligencija se može uvežabati i usavršiti.

Klonite se tabua i potiskivanja, kažu stručnjaci i upozoravaju da nesigurnost i strah blokira strast. Bitno je i da roditelji pričaju sa decom o seksu na pravi način, utvrđeno je da ova deca teže dolaze u zablude ili u problematične situacije.

inteligencijaseks