FASCINANTNO: Bliski susret devojčice sa grbavim kitom (VIDEO)

Da je danas sve u brzini "hvatanja" za kameru, dokaz je i ova Amerikanka koje je bila dovoljno brza da je dok je uživala u vožnji kajakom uspela da snimi neverovatni trenutak kada je grbavi kit izronio na površinu samo nekoliko centimetara od njene kćerke.

Odrasle jedinke grbavog kita su dugačke od 12 do 16 metara i teške oko 36 tona. Oni su zaštićena životinjska vrsta koja veoma voli da se druži sa ljudima zabavljajući ih svojim skokovima.

Ova fascinantna scena se odigrala u Kaliforniji, kada je Ronda Burmajster snimila neverovatno velikog grbavog kita koji je izronio pored njene kćerke, a potom se vratio u dubinu.

Ako mislite da su se Ronda i njena kćerka uplašile, varate se. One kažu da je ovo jedno od najboljih iskustava u njihovom životu.

Par koji je, takođe, uživao u vožnji kajakom nedaleko od Ronde i njene kćerke je kit prevrnuo kada je izranjao na površinu. Nisu povređeni, ali možda nisu baš toliko fanovi ovog velikog lepotana, poput Ronde i njene kćerke.

Mi apsolutno verujemo ovim damama da sigurno oduzima dah biti oči u oči sa najvećim stvorenjem okeana, koje zapravo uopšte nije neprijateljski nastrojeno.

kitzanimljivoživotinje