Vučić počeo posetu Kipru susretom s ministrom odbrane

BEOGRAD, 25. septembra 2012. (Beta) - Elijades je tokom sastanka naglasio podršku Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i istakao da Kipar nikad neće priznati Kosovo i da je to pitanje principa, ali i međunarodnog prava, navodi se u saopštenju.

"Srbi su ne samo dobri partneri nego i prijatelji, i to je stav celog naroda, a ne samo kiparske vlade", rekao je Elijades.

Vučić je izrazio zahvalnost vlade Srbije za principjelni stav Kipra u odnosu na kosovsko pitanje i istakao važnost kiparske podrške u procesu priključenja Srbije Evropskoj uniji.

Vučić je naglasio potrebu za razvojem vojno-ekonomske saradnje, predložio izvoz naoružanja i municije na Kipar i pozvao kiparskog kolegu da poseti fabrike namenske industrije u Srbiji.

Vučić je ovim sastankom počeo trodnevnu posetu Kipru, gde učestvuje na sastanku ministara odbrane Evropske unije, gde će na marginama sastanka imati bilateralne susrete sa osam ministara odbrane zemalja Evropske unije i zemalja kandidata, navodi se u saopštenju.

Tokom ove posete, Vučić će posetiti i kontingent Vojske Srbije angažovan u mirovnoj operaciji UN na Kipru i sastati se sa šefom Misije i načelnikom štaba misije.

aleksandar vučićkipar