Vučić: Izgrednici iz Pazara će biti privedeni

Navijači fudbalskog kluba Novi Pazar istakli su na jučerašnjoj utakmici Kupa Srbije protiv Rada transparent na kojem je pisalo "Rešen rebus: srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća".

To je bio njihov odgovor na poruku navijača Rada iz prethodnog duela ova dva kluba, kada su razvili transparent na kojem je pisalo "Rešite rebus", sa crtežima noža, žice i hemijske oznake za srebro (Ag).

"Osuđujem isticanje transparenta 'nož, žica, Srebrenica' ali moram da priznam da sam zgrožen monstruoznim transparentom 'srce, bubreg, srpska pluća živela žuta kuća' koji aludira da je mnogo lepo kada Albanci na živo vade organe Srbima", rekao je Vučić na pitanje poslanika koalicije Sve zajedno Emira Elfića u Skupštini Srbije.

POGLEDAJ VIDEO
: Rešen rebus srce, bubreg, pluća živela žuta kuća

On je najavio da će državni organi preduzimati mere i u jednom i u drugom slučaju bez razlike.

"To nije pitanje jezika mržnje; to je toliko deguitantno da ne mogu da kometarišem. To je pitanje hitne reakcije državnih organa. Uveravam vas da će ta reakcija biti brza i efikasna", rekao je Vučić.

On je kazao da će državni organi morati na ozbiljan način da saseku takvo ponašanje.

"Niko ne može da bude jači od države. Kada se pređe sa zastava na vađenje organa, sekire, noževe, država ne sme da ćuti. To će trajati kratko. U roku od nekoliko dana izgrednici će biti privedeni jer niko ne sme da se igra sa verskim nacionalnim i drugim osećanjima građana", rekao je Vučić.

On je kazao da kao što ne možemo da se ponosimo na reakcije na pojedine tamnopute fudbalere, oba transparenta su sramota za svakog od nas i ne treba tražiti koji je lošiji.

(Tanjug)

aleksandar vučićfk novi pazarfudbalnavija?i