Zbog glasnog smejanja profesorka u Zrenjaninu skoro nokautirala učenicu

Profesorka engleskog jezika Ksenija M. udarila je učenicu Poljoprivredne škole u Zrenjaninu N. N. (17), a udarac je bio tako jak da je devojčici polomila naočare i nanela joj ozbiljnu povredu ispod desnog oka, piše "Kurir".

Devojčica N.N. svoju verziju događaja prepričava za "Kurir" sledećim rečima:

- Pre tri dana na času engleskog drugarica je čitala neku smešnu pesmu i ceo razred se tome smejao. Razgovarala sam sa drugom iz klupe kada mi se ona unela u lice i viknula da ućutim. Odgovorila sam joj: "Što se derete na mene" i ona me je udarila rukom ispod desnog oka i polomila mi naočare.

Nakon udarca, devojčica napustila učionicu, prijavila incident dežurnom profesoru dok je profesorka engleskog nastavila da drži čas.

Majka devojčice - Gordana Miler pozvala je policiju koja je saslušala profesorku i devojčicu, kojoj su potom u Urgentnom centru konstatovali povredu, odnosno hematom ispod desnog oka.

Kako direktor Poljoprivredne škole - Petar Đukić potvrđuje za "Kurir", profesorku je iznerviralo što joj je učenica rekla da se ne dere. Profesorka Ksenija M. je suspendovana i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak.

- Moja ćerka je veoma potresena i mora da pije lekove za smirenje jer su joj to lekari propisali. Najgore je to što mi je njena razredna rekla da je moje dete to i zaslužilo - kaže majka povređene devojčice za "Kurir".

U Poljoprivrednoj školi kažu da je Ksenija M. tek ove godine počela da predaje u njihovoj ustanovi, ali da je reč o jednom od najiskusnijih profesora.

nasiljeprofesoru?enici