Silna Barselona, Ivanović doneo pobedu Čelsiju

BEOGRAD, 8. aprila 2009. (Beta) - Fudbaleri Barselone pobedili sukod kuće Bajern sa 4:0, dok je Čelsi u gostima pobedioLiverpul sa 3:1 u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

Junak pobede Čelsija bio je reprezentativac Srbije Branislav Ivanović, koji je postigao dva gola, oba glavom posle kornera.

Vođstvo Liverpulu doneo je u šestom minutu Fernando Tores, a Čelsi je izjednačio u 39. kada je Ivanović iskoristio korner Florana Malude sa leve strane. "Plavci" su poveli u 63. minutu, kada je korner izveo Frenk Lampard, a ponovo u skoku bio najbolji Ivanović.

Sudbinu Liverpula zapečatio je Didije Drogba u 67. posle dodavanja Malude.

Sjajna Barselona "demolirala" je Bajern i produžila agoniju tima iz Minhena. Katalonski tim sva četiri gola postigao je u prvom poluvremenu. Lionel Mesi bio je dva puta strelac, a pogotke su postigli i Samjuel Eto i Tijeri Anri.

Barsa je sve vreme kontrolisala igru, ritam i loptu i bila je potpuno dominantna, iako u drugom delu nije postigla gol. Bajern je pre ovog poraza u prvenstvu Nemačke izgubio sa 5:1.

Četvrtfinalni mečevi juče nisu imali nijednog pobednika. Mančester junajted je na svom terenu odigrao 2:2 sa Portom, dok je Viljareal kod kuće igrao 1:1 sa Arsenalom.

Revanši se igraju sledeće nedelje.