Hoću u Upravni odbor, doktor sam magistarskih nauka, a znam i kompjuter?!

Imenovanje novih članova upravnih i nadzornih odbora niških preduzeća i ustanova biće na dnevnom redu Skupštine Grada u sredu, a kandidati su biografije pisali kao literarni sastav, bez poštovanja i najosnovnijih formi "CV"-a, pušu "Južne vesti".

Dok se kod kandidata za predsednika Upravnog odbora Gerontološkog centra Koste Todorovića, koji je naveo da je "doktor magistarskih nauka" najverovatnije, kako smatraju Vesti, radi o grešci u kucanju, kod nekih to ne bi moglo da bude opravdanje.

Kandidat za člana Upravnog odbora Galerije savremene likovne umetnosti Milan Nikolić među "posebnim znanjima" naveo i "poznavanje opšteg znanja kompjutera" i "poznavanje engleskog jezika".

Diplomirani inženjer tehnologije kojoj je jedino radno iskustvo promocija proizvoda i posao "PR Menadžera fakulteta", konkurisala je za člana Upravnog odbora Medicine rada.

Vredna pažnje je i biografija pedijatra, koja je kandidat za člana Upravnog odbora Hitne pomoći. Osim neobičnog mešanja ćirilice i latinice, posebno je naglašena stranačka pripadnost, čak i supruga.

Kandidat za predsednika Upravnog odbora JKP Objedinjena naplata više od 25 godina proveo je u državnoj bezbednosti. U početku kao "operativni radnik" u Nišu i Gnjilanu, a zatim i kao šef DB u Dimitrovgradu i Nišu, dok je tokom 2006. godine bio i "viši samostalni savetnik direktora BIA".

Među svojim "dodatnim znanjima i veštinama" profesor književnosti naveo je i: "sportske aktivnosti rekreativnog tipa. Zidarski zanat stečen radeći tokom studija, gajenje voća i proizvodnja sokova i rakija na sopstvenom imanju".

biografijenisupravni odbori