Kako da znate da vam žena daje zeleno svetlo?

Žene zainteresovane za muškarca koristiće neke osnovne pokrete, kao što su dodirivanje kose i zaglađivanje odeće. Može da položi jednu ili obe ruke na bokove, okrene stopalo ili čitavo telo prema muškarcu i da pojača kontakt očima, pišu Alan i Barbara Piz u knjizi "Ljubavni govor tela".

Ovo su najčešći gestovi i znakovi udvaranja koje žene u svim krajevima sveta koriste ne bi li muškarcu pokazale da bi mogle da budu dostupne.

Zabacivanje glave i kose

Zabacivanje glave i kose obično je prvi znak kojim će žena da se poslužiti kada je u blizini muškarca koji joj se sviđa. Glava je zabačena unatrag ne bi li odmakla kosu preko ramena ili sa lica. Čak i žene sa kratkom kosom koriste to. Njome žene suptilno pokazuju muškarcu da im je stalo do izgleda kad su sa njim. Takođe, pokretom izlažu pogledu ručni zglob čime omogućuju feromonima, mirisu privlačnosti, da 'odlebde' do muškarca.

Milovanje cilindričnog predmeta

Milovanje prsta, stalka čaše za vino, viseće naušnice, cigarete ili bilo kojeg drugog predmeta falusnog oblika nesvesna je naznaka onoga što se ženi možda mota po glavi. Skidanje i ponovno stavljanje prstena može biti mentalna projekcija polnog odnosa. Ako žena uz neku od ovih ili sličnih gestova još gleda pravo u vas, daje vam znake da slobodno priđete.

Dodirivanje sopstvenog tela

Naš mozak utiče na telo tako da ono pokazuje naše potajne želje, a isto je i sa dodirivanjem tiela. Žene su osetljivije na dodir muškarca, pa kada žena polako i senzualno dodiruje bedro, vrat ili grlo, znači da bi muškarac, ako odigra kako valja, mogao da uradi isto. Isto tako, dodirivanjem same sebe, žena sebi dočarava kako bi bilo da je tako dodiruje muškarac. Te pokrete moglo bi da prati i polako prebacivanje noge preko noge.

Usmeravanje kolena i poigravanje cipelom

Jedna je noga savijena ispod druge i okrenuta ka osobi koju žena smatra najzanimljivijom. Poigravanje cipelom na vrhovima prstiju, takođe odaje utisak opuštenosti, a pomeranje cipele duž stopala ima erotski učinak. Ovo kretanje unosi nemir pa mnogi muškarci zaista ne shvataju šta im se dogodilo.

Lice na poslužavniku

Ovim gestom žene se služe kad žele da privuku pažnju muškarca. Žena polaže jednu ruku preko druge i spušta lice na njih kao na poslužavniku ne bi li muškarac mogao da se divi.

(Tportal.hr)

ljubavmuškaracprivlačnostsexžena