Prokuplje: protest zbog prebijanja pedagoga

Prema rečima zaposlenih, cilj ovog skupa je da se javnosti skrene pažnja na ovaj slučaj i da vinovnici budu kažnjeni, kako bi se na taj način sprečilo ponavljanje huliganskog ponašanja.

"Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja nad učenicima i svim radnicima škole. Ovaj nemili događaj prvi put se desio u našoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi i žao nam je što nismo uspeli da blagovremeno sprečimo iživljavanje nad učenicima i radnicima škole, koji savesno ispunjavaju svoje obaveze", rekao je Nebojša Ivanović, predsednik Sindikata zaposlenih u Srednje poljoprivrednoj školi.

Na skupu je govorila i predsednik Đačkog parlamenta Anastasija Radović, koja je pozvala svoje drugove da svi zajedno kažu "STOP nasilju u školama".

"Danas nas 500, jednoglasno ustajemo i kažemo "Stop". Mi smatramo da nam je ugroženo pravo na bezbedan život. Zašto?", zapitala se Anastasija Radović.

Prema rečima ove učenice, profesori i učenici su uložili trud da ova škola bude za primer drugima i da će i dalje svi zajedno raditi da tako i ostane.

Inače, incident su započele učenice Gimnazije i Medicinske škole, koje su došle u ovu školu da se fizički obračunaju sa jednom učenicom, koju su od nasilnica zaštitili pedagog škole i nastavnik engleskog jezika. Nakon prepirke sa pedagogom, učenice iz drugih škola su otišle i najverovatnije kasnije požalile svojim drugovima, koji su po završetku radnog vremena sa kapuljačama na glavama sačekale pedagoga na ulazu u školsko dvorište i brutalno ga pretukli, a zatim pobegli u nepoznatom pravcu.

Slučaj je prijavljen policiji, koja je nakon toga identifikovala i privela napadače. Radi se o Nemanji Ž. (24) i Stefanu S. (22) iz Prokuplja, protiv kojih je podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje.

Izvor: Kurir

nasiljenasilje u školamaprotest