Naučnici tvrde: Srodne duše imaju najgori seks

Skoro svaki par prolazi kroz period zaljubljenosti koji zatim prerasta u ljubav, pa se i seksualni život menja u skladu sa tim.

Požuda se pretvara u romansu, strasno ljubljenje zamenjuju dugi kontakt očima, halapljivo proždiranje jedno drugog očima se pretvara u posmatranje i ispitivanje tela.

Prijateljstvo
Možda se topite kada vam partner kaže da ste postali njegov najbolji prijatelj, ali to je poljubac smrti za vaš seksualni život.

Uprkos filmovima kao što je "Venčanje mog najboljeg prijatelja" sa Džulijom Roberts kada se ljubav prema najboljem prijatelju rađa postepeno i prerasta u strast, u stvarnom životu, ovaj slučaj bio bi bliži incestu, i daleko neprijatniji.

Jedan od vodećih stručnjaka u problemima intimne prirode je Džek Morin, autor knjige "Erotski um", organizovao je istraživanje na temu - Zašto bliskost smanjuje potrebu za seksom umesto da je povećava.

Razlog za takvo ponašanje bi mogao da bude veoma jednostavan: Distanca nam je privlačnija nego prevelika bliskost.

Inovacije
Kada posmatramo svog partnera kao zasebno individualno biće, zanimljiviji nam je i privlačniji, više nego kada se stapamo u jednu osobu pa ne znamo gde jedna počinje, a gde se završava.

Presudno za dobar seks su inovacije u krevetu i vašem ljubavnom životu. Ako ste vi stalno isti i jedno drugom kao pročitane knjige, teško da će ovo biti moguće.

Sigurnost
Osećaj sigurnosti je smrtonosan po seksualne odnose, jer dok se u vašoj vezi osećate previše komforno, gubite interesovanje da probate nove stvari, a samim tim i da začinite vaš ljubavni odnos.

Ono što je potrebno parovima, po mišljenju stručnjaka iz ovog istraživanja, je da se partneri malo više zabave nekim drugim stvarima, interesovanjima, hobijima koji će ih nakratko odvojiti od partnera i samim tim učiniti zanimljivijim.

Kako zaključuju stručnjaci ove oblasti potrebno nam je da se odvojimo na korak jedni od drugih kako naša intima ne bi ugušila varnice.

(24sata.rs)