Skandali potresaju Boljšoj teatar: Balerine morale da spavaju sa bogatim donatorima

Anastasia Volchkova je optužila izvršnog direktora da je pretvorio teatar u "ogroman bordel". Otvorena Volchkova, koja je nastupala u mnogim televizijskim reality talk showovima je otpuštena iz Boljšoja zbog debljine.

Izvršni direktor Anatoly Iksanov odbacuje optužbe kao "buncanje". Volchkova je optužila balet u televizijskoj emisiji u nedelju, kasnije ih ponovivši na ruskom Nacionalnom radiju.

"U tome su učestvovale najčešće plesačice iz trupe, kao i solistkinje", tvrdi.

"Pre deset godina, dok sam još igrala, konstantno sam dobijala nemoralne ponude. Devojke su bile prisiljene da idu na svečanosti i unapred im je rečeno da se od njih očekuje da odu u krevet".

"Kada bi neka odbila, rečeno joj je da više nikada neće igrati. Možete li da zamislite?"

Iksanov je na optužbe odgovorio: "Ne komentarišem prljavštinu i nebuloze."

Ali, ovo nije prvi put da Teatar privlači pažnju, s obzirom da je poznat po čestim unutrašnjim sukobima i rivalstvu. Tako Pavel Dimitrichenko, jedan od najboljih plesača, čeka suđenje zbog sumnje da je naručio napad kiselinom na umetničkog direktora baleta, Sergeia Filina.

Filinov vid je oštećen i zadobio je teške opekotine nakon što je posut sumpornom kiselinom ispred svog doma u središtu Moskve.

Više od 300 zaposlenih pozorišta je potpisalo otvoreno pismo poslato predsedniku Vladimiru Putinu u kom tvrde da Dimitrichenko nije počinio nikakav zločin i da je njegovo priznanje nastalo pod prisilom.

Volchokova je otpuštena iz Boljšoja 2003. nakon što je Iksanov rekao da je prevelika i preteška za svoje muške partnere.

U međuvremenu je dobila parnicu ali njena karijera se nikada nije oporavila. Od tada se površno bavila politikom i nije izlazila iz tabloida.

Izvor: Index

boljšoj teatarskandal