Jevrosimović: Ovo je napad na moju porodicu i mene, plašim se - i na medije

Dve nepoznate osobe jutros u 4.50 sati bacile su dve eksplozivne naprave na kuću vlasnika Veselina Jevrosimovića (48). Na sreću, niko nije povređen.

Kuća se nalazi u Ulici Banjički venac, a u tom trenutku se u njoj nalazila 12-godišnja Jevrosimovićeva ćerka. Na terasu njene sobe pala je jedna bomba.

Prema prvim informacijama, maskirani napadači došli su iz pravca stadiona Crvene zvezde. Jedan je sišao s motora i bacio bombu “kašikaru” na terasu, dok je drugi ubacio eksplozivnu napravu u dvorište Jevrosimovićeve kuće. Njih su snimile sigurnosne kamere i policija uveliko radi na utvrđivanju njihovih identiteta, piše "Telegraf".

Kako nezvanično saznaje ovaj portal, MUP je već priveo neke od osumnjičenih na informativni razgovor.

Jevrosimović kaže da je šokiran napadom, koji vidi kao napad na svoju porodicu, ali i na poslove kojima se bavi.

"Ovo nije samo napad na moju porodicu i mene, već je i pokušaj atentata, a plašim se i da je napad na medije, pošto sam vlasnik portala Telegraf.rs, koji je postao jedan od najvažnijih i najuticajnijih u Srbiji za veoma kratko vreme. Nikada ni ja, ni moja kompanija 'Komtrejd' nikome ništa nismo dugovali, niti sam ikad bio politički aktivan. Zato pozivam državu da što pre reši ovaj slučaj, jer ga vidim kao klasičan slučaj zastrašivanja medija, a predstavlja i lošu poruku za sve one koji u Srbiji rade čisto i pošteno", poručuje Jevrosimović.

Telegraf prenosi da nije bilo svedoka ovog napada.

Povodom napada se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji tvrdi da će se ispitati sve okolnosti ovog atentata.

"Sprovešćemo hitnu istragu. Potrudićemo se da se ceo slučaj ispita do kraja i da se utvrdi činjenično stanje, kao i motiv ovog napada. Takođe, mora da se utvrdi da li je ovo udarac na slobodne medije ili je u pitanju nešto drugo. Država će učiniti sve što je u njenoj moći da obezbedi zaštitu svim medijima i novinarima u Srbiji. Niko u Srbiji ne sme da napada medije i njihove vlasnike", poručuje Dačić.

(Izvor:Telegraf)

beogradbombaveselin jevrosimović