Sneg izazvao saobraćajne gužve

- Najveća gužva je u Ulici kneza Miloša, na Autokomadi, na Banovom brdu u pravcu ka novom mostu, na Ibarskoj magistrali, kao i na svim mostovima u oba smera, jedino je Stari most malo rasterećeniji - kaže dežurna dispečerka "Žutog taksija".

Ona napominje da se automobilu po čitavom gradu kreću sporije, ne samo zbog gužve već i zato što je počeo da se stvara led po kolovozu.

Ekipe "Beograd puta" su u toku noći zbog ledene kiše intervenisale na svim glavnim saobraćajnicama, odnosno ulicama prvog prioriteta, kaže Dejan Jovanović, inženjer Zimske službe JKP "Beograd put".

I sutra sneg

U Hidrometeorološkom zavodu kažu da će sneg padati i sutra, a da nas nakon toga očekuje nestabilno vreme sa kišom. Prema ranijim najavama meteorologa, pravo proleće stići će tek od 20. aprila.

- Jutros od sedam časova na ulicama grada je angažovano nešto više od 30 posto kapaciteta našeg preduzeća, a trenutno su u fazi dogovori o pojačavanju broja ekipa ekipa zbog intenzivnih padavina. Trenutno se održava prohodnost prvog, a saobraćaj se nesmetano obavlja i na ulicama drugog prioriteta. Do sada nije bilo potrebe za povećanim intervencijama, u stalnom smo kontaktu sa GSP "Beograd" i saobraćajnom policijom i za sada nema većih problema. Kako su vremenskom prognozom za danas najavljeni kiša, susnežica i sneg, naše ekipe biće angažovane preko celog dana na održavanju ulica - rekao je Jovanović.

Na beogradskim ulicama saobraća 1.327 vozila javnog gradskog prevoza od kojih 144 tramvaja, 94 trolejbusa i 1.089 autobusa.

Sa Beogradske autobuske stanice planirano je 620 polazaka. "Lasta" je planirala da 582 vozila ostvare 6.241 polazak.

(Izvor: 24sata.rs / Beoinfo)

beogradgužvasneg